Hirdetés

Már közvetlenül a Chrome böngészőből is kérdezhetünk a mesterséges intelligenciától



|

Egy rövid parancs beírásával pillanatok alatt hívhatjuk elő a Geminit.

Hirdetés

Nagy erőkkel dolgozik a Google azon, hogy a lehető legtöbb alkalmazásával kompatibilissá tegye saját mesterséges intelligenciáját, a Geminit. A közelmúltban például a techóriás levelezőrendszere, a Gmail is egy új AI-funkcióval bővült, melynek segítségével kérdéseket tehetünk fel a levelekkel kapcsolatban, de témák vagy feladók szintjén is rendszerezhetjük a beérkező üzeneteket.

A Google a héten egy újabb jelentős frissítést adott ki, ami még egyszerűbbé és gördülékenyebbé teszi a Gemini használatát a böngészés során. Tudniillik mostantól közvetlenül a Chrome címsorából is kérdezhetünk a vállalat mesterséges intelligenciájától, ehhez pedig mindössze néhány karaktert kell beírni.

Hirdetés

Egészen pontosan az @gemini paranccsal hívhatjuk elő a chatbotot, és írhatjuk be a kérdést a keresőmezőbe. Az Enter leütése után a böngésző a Gemini oldalára navigál, ahol aztán automatikusan megindul az adott kérdésre vonatkozó válasz generálása.

Fontos hozzátenni, hogy a Chrome-ba épített Gemini nem ismeri a felhasználók böngészési szokásait és előzményeit - ellentétben a Copilottal -, tehát az azzal kapcsolatos kérdésekre nem tud majd pontos választ adni. Tekintve, hogy a Chrome böngésző a globális piacon nagyjából 60 százalékos részesedéssel bír, az ilyen és ehhez hasonló megoldásokkal rengeteg emberhez juthat el a mesterséges intelligencia.

Nagyon úgy tűnik, hogy a szóban forgó funkció idő közben a magyar felhasználókhoz is megérkezett; nálunk legalábbis automatikusan előhívta a Google a Geminit a parancs beírása után.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.