Hirdetés

Már böngészőből is elérhető az Apple Térképek



|

Komoly versenytársra találhat a Google töretlen népszerűségnek örvendő navigációs szolgáltatása.

Hirdetés

Régóta ül a Google Térkép a navigációs alkalmazások trónján, és bár számos alternatíva létezik, a techóriás megoldását tartósan egyik szolgáltatás sem tudta lenyomni. Több mint egy évtizeddel a bemutatkozása után pályafutása talán egyik legfontosabb frissítését kapta meg az Apple Maps (Apple Térképek), a cupertinóiak saját navigációs megoldása, ami a jövőben komoly fenyegetést jelenthet a Google számára.

Tudniillik a minap elrajtolt az Apple Maps webes felülete, így mostantól böngészőből is elérhetjük a szolgáltatást - egészen pontosan a beta.maps.apple.com címen keresztül. Nem érdemes azonban hatalmas meglepetésekre készülni: a kezelőfelület, a tervezhető útvonalak és az egyes helyszínek is nagyon hasonlóak a Google Térképen látottakhoz.

Hirdetés

Tavaly egyébként az Apple Maps is megkapta a Google Térkép Street View megoldásához hasonló, 3D-s sétákat kínáló üzemmódját Körbenézés néven. Idén májusban többen is lencsevégre kapták az Apple német rendszámmal furikázó Subaru Imprezáit, amelyek a hazai utcákat járva készítettek felvételeket, abból a célból, hogy frissítsék a javarészt 2023-ban készült képekből álló adatbázist.

Az Apple Maps webes verziója jelen pillanatban csak angol nyelven érhető el; Macen és iPaden a Safari és a Chrome, Windows-alapú gépeken pedig a Chrome és az Edge böngészőkkel kompatibilis. A cupertinóiak a jövőben a nyelvek, operációs rendszerek és böngészők támogatásának kiterjesztését tervezik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.