Hirdetés

Majdnem egy teljes napra leáll a Telekom több szolgáltatása - mutatjuk a részleteket



|

Karbantartás miatt egyes szolgáltatások elérhetetlenek lesznek, mások korlátozott funkciókkal állnak majd az ügyfelek rendelkezésére.

Hirdetés

Informatikai rendszereinek ütemezett karbantartása miatt nagyjából 20 órán keresztül elérhetetlen lesz a Magyar Telekom több szolgáltatása is. A távközlési vállalat úgy számol, hogy október 22-én 22-órától október 26-án 18 óráig tart majd a leállás, amely a Telekom alkalmazást, a Telekom fiókot, a telekom.hu-t, továbbá az Üzleti önkiszolgáló portált érinti.

Érdemes azzal is tisztában lenni, hogy az említett intervallumban korlátozott funkciókkal áll majd az ügyfelek rendelkezésére a szolgáltató telefonos ügyfélszolgálata, és az is előfordulhat a közlemény szerint, hogy a várakozási idő hosszabbra nyúlik a megszokottnál.

Hirdetés

A Magyar Telekom megjegyzi, hogy a karbantartás miatt tapasztalható átmeneti kellemetlenségek egyáltalán nem érintik mobil- és otthoni szolgáltatásainak működését, az ügyfelek ebben az időintervallumban is akadálytalanul tudnak majd telefonálni és mobilnetezni. Hasonlóképpen fennakadásmentes működést ígér a vállalat a vezetékes telefon, a TV szolgáltatás, a Mobil Vásárlás alkalmazás és a roamingszolgáltatások esetében.

Bizonyos műveleteket azonban nem lehet majd a leállás alatt végrehajtani. Ezek a következők:

  • havidíjas ügyfelek mobilvásárlási egyenlegének feltöltése
  • díjcsomagok és előfizetésekhez kapcsolódó adatok módosítása
  • számlainformációk lekérése, számlabefizetés (kizárólag készpénzátutalási megbízással vagy eseti banki átutalással lehet ezeket rendezni)
  • előfizetéshez tartozó SIM-kártyák aktiválása, cseréje eSIM és fizikai SIM esetén (a szolgáltató külön figyelmezteti rá ügyfeleit, hogy az eSIM egyszer használatos QR-kódját NE a karbantartás ideje alatt akarják beolvasni)
  • Max és Netflix szolgáltatások regisztrálása mobilos előfizetés mellé
  • egyenlegfeltöltése a Telekom felületein Domino feltöltőkártyás ügyfeleknek (a cég partnereinél azonban az érintett időszakban is el lehet intézni, de ennél is fontosabb, hogy az éves adategyeztetést még előtte el kell végezni, amennyiben annak a határideje épp a leállásra esik)

Mindezen túl a Telekom közölte, hogy akinek a karbantartás alatt elfogyna a mobilnetes kerete, SMS-ben igényelhet hazai, EU-s és EU-n kívüli netbővítőket. Az adatcsomagos SMS-kódjait a leállás előtt és alatt is folyamatosan kommunikálni fogja a cég az előfizetők felé a Facebook oldalán, valamint a www.telekom.hu/leallas linken.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.