Hirdetés

Limitet vezetett be a visszaváltó automatáknál a MOHU



|

Garantáltan sokaknál ki fogja csapni a biztosítékot a MOHU friss döntése.

Hirdetés

A REponton eddig sem volt felhőtlen az élet, de egy friss hír most tovább borzolja a kedélyeket. A MOHU ugyanis bevezetett egy 5000 forintos tranzakciós limitet a visszaváltó automatáknál, a rendszer ráadásul már át is állt, az a limit október 26-tól él. Ez azt jelenti, hogy a gépek egyszerre maximum ekkora értékben tudnak kiadni vásárlási utalványt, így aki több mint száz 50 forintos italcsomagolást szeretne visszaváltani, annak ezt több tranzakcióban kell megtennie.

A Pénzcentrum egyik olvasója fedezte fel az intézkedést egy REponton, ahol ki is volt függesztve egy tájékoztató erről. A tömeges érdeklődések elkerülése érdekében (valljuk be, erre jelen helyzetben bőven lehet számítani) az érintett üzletek dolgozói felhívják a vásárlók figyelmét arra, hogy az esetleges kérdésekkel közvetlenül a MOHU-hoz forduljanak.

Hirdetés

Az automaták népszerűsége mindeközben gyakorlatilag töretlen, a MOHU szerint október közepéig már félmilliárd palackot, dobozt és üveget váltottak vissza az új rendszerben. A MOHU célja az, hogy három éven belül az italcsomagolások legalább 90 százalékát visszaváltsák Magyarországon - évente több mint 3 milliárd ilyen csomagolás van forgalomban, szóval bőven van még hová fejlődni. 

Az 5000 forintos limit bevezetése vitán felül némi kellemetlenséget okozhat, mivel a vásárlók gyakran választják a boltban levásárolható papírutalványt, melyek összértéke már meghaladta a 20 milliárd forintot. A visszaváltók 10-15 százaléka pedig egyenesen a bankszámlájukra kérte eddig a visszatérítést.

Az automaták egyébként lehetőséget biztosítanak arra is, hogy a visszaváltási díjat jótékony célra utalják. Eddig több mint 70 millió forintot adományoztak így a vásárlók, melyet három, gyerekgyógyítással foglalkozó intézmény között osztanak szét: a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet, a Bethesda Gyermekkórház és a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikája részesül ebből a támogatásból.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.