Hirdetés

Letartóztattak egy youtubert, mert veszélyeztette a vonattal közlekedők életét



|

Az indiai tartalomgyártó mindenféle tárgyat helyezett a vasúti sínekre, amik könnyen kisiklathattak volna egy ártatlan utasokkal teli szerelvényt.

Hirdetés

Minél nagyobb figyelmet akar valaki generálni a YouTube-on, annál nagyobb a valószínűsége annak, hogy előbb-utóbb átcsúszik a szórakoztatóból a veszélyes kategóriába. A nézettség hajhászása meggondolatlan dolgokba keverheti a videóst, és az még a kisebb probléma, ha húzásaival saját magát sodorja veszélybe: az nagyobb baj, ha másokat is.

Rengeteg esetet lehetne példaként felhozni rá, hogy milyen az, amikor félremegy a szórakoztatás: elég csak Kai Cenatra gondolni, aki utcai zavargást okozott a követőivel, de az is emlékezetes volt, amikor egy youtubert azért tartóztattak le, mert fekáliával borított le utasokat a metrón. És ezek még mindig csak az enyhébb incidensek: volt olyan is, ami gyomorlövéssel végződött

Hirdetés

Egy utasokkal teli vonat kisiklását szándékosan előidézni ebbe a súlyos kategóriába tartozik, márpedig egy indiai tartalomgyártó, Gulshan Sheikh pontosan ezt kockáztatta. A több mint 237 ezer feliratkozóval rendelkező, Gulzar Indian Hacker névre keresztelt YouTube-csatorna tulajdonosa nem kisebb hülyeséget művel, mint különféle tárgyakat (kerékpárokat, hengereket, köveket stb.) hagyott a síneken, majd lefilmezte és megosztotta, hogy mi történik velük, amikor a vonat elüti őket/átmegy rajtuk. Egyszer még egy élő csirkét is odarakott, bár nem világos, hogy mi lett az állat sorsa. 

Miután azonban a Trains of India Twitter/X-fiók, valamint számos más profil is felhívta a youtuber veszélyes tetteire az illetékesek (a vasúttársaságok és a helyi rendőrség) figyelmét, Gulshant letartóztatták az Uttar Pradesh-i Khandrauliban lévő otthonában. A Railway Protection Force (RPF) birtokháborítás, vasúti tulajdon megrongálása és közveszélyokozás vádjával indított eljárást ellene.

Sheikh csatornáján egyébként már csak három videó és két rövidfilm található meg, de nem tudni, hogy ő maga távolította-e el őket, vagy a YouTube lépett közbe, de ahogyan sokan felhívták rá a figyelmet, nemcsak azzal volt probléma, amit a videós tett, hanem azzal is, hogy ezzel másokat is arra inspirált, hogy kövessék a példáját. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.