Hirdetés

Leszámolhat a Google az egyik legnépszerűbb reklámblokkolóval



|

A techóriás lényegében bármelyik pillanatban lelőheti a sokak által használt bővítményt.

Hirdetés

A Google mindent megtesz annak érdekében, hogy ellehetetlenítse a reklámblokkolók használatát. Emiatt a vállalat nemrégiben egy új hirdetési formátummal kezdett kísérletezni a YouTube-on, most pedig az egyik legnépszerűbb Chrome böngészőhöz használt reklámblokkolót is letilthatja.

A napokban egy új üzenet jelent meg a Google bővítményekre vonatkozó támogatási oldalán, amely a uBlock Origin nevű hirdetésblokkoló felhasználóit tájékoztatta a lehangoló hírekről.

Hirdetés

Mint kiderült, a program már korábban kikerült a Chrome Webáruház ajánlott bővítményeinek sorából, viszont ha valaki most rákeres, az alábbi megjegyzéssel találkozhat mellette:

"Előfordulhat, hogy ennek a bővítménynek a támogatása hamarosan megszűnik, mert nem követi a Chrome-bővítményekre vonatkozó bevált módszereket."

Ebből arra következtethetünk, hogy a Chrome internetes áruháza lényegében bármelyik pillanatban megszabadulhat a uBlock Origin reklámblokkolótól. Ennek fő oka a Manifest V2 bővítményplatform fokozatos megszüntetése, melynek helyét hamarosan a Manifest V3 veszi át, amely új követelményeket támaszt a bővítményekkel szemben.

A Manifest V3-ra való teljes átállás várhatóan 2025 elején történik meg, de nem világos, hogy addig is működőképes marad-e a uBlock Origin. A többi böngésző - többek között a Firefox, a Brave és a Vivaldi - továbbra is támogatja a Manifest V2-t, így ezeknél még működni fog a reklámblokkoló. Azoknak, akik kitartanak a Chrome mellett, valószínűleg más, kevésbé hatékony alternatíva után kell majd nézniük a közeljövőben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.