Hirdetés

Kulcsfontosságú alkalmazásokat törölhetünk az iOS 18 legfrissebb változatában



|

Kanyarban az Apple operációs rendszerének legújabb verziója.

Hirdetés

Az elmúlt évek menetrendje alapján az aktuális iOS-főverzió második nagyobb frissítése rendre december második hetében érkezett meg, így idén is nagyjából ekkora várhatjuk az új verziót. Úgy tűnik, hogy az iOS 18.2 nagyobb szabadságot kínál majd az EU-s felhasználóknak, mivel lehetővé teszi több alapvető alkalmazás eltávolítását is.

A MacRumors értesülési szerint az új verzióban olyan alkalmazások is törölhetők lesznek, mint pedálul az App Store, a Kamera, az Üzenetek, a Fotók és a Safari.

Hirdetés

Az Apple még augusztusban jelentette be, hogy a digitális piacokról szóló jogszabálynak (DMA) eleget téve megadja a felhasználóknak a lehetőséget az alapvető rendszeralkalmazások eltávolítására. Az EU-ban ezáltal szinte minden alkalmazás törölhető lesz, leszámítva a Telefon és a Beállítások appokat.

Az alkalmazásokat törlés után természetesen gond nélkül újratelepíthetjük majd a Beállítások > Alkalmazások telepítése útvonalon. Az Egyesült Államokban és más országokban az olyan alapvető alkalmazások, mint például a Fotók és az App Store elrejthetők, viszont nem távolíthatók el teljesen az iPhone-okról.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.