Hirdetés

Könnyen lehet, hogy hibás alkatrészeket építhettek be a Boeing gépeibe



|

Csak nem akarnak csitulni a kedélyek a Boeing körül, itt az újabb botrány.

Hirdetés

Az amerikai repülőgépgyártó óriás, a Boeing ismét a figyelem középpontjába került, miután számos botrány rázta meg a vállalatot az elmúlt hónapokban. Január óta több mint tucatnyi repülőgépén adódtak problémák, amelyek közül a legaggasztóbbak az újonnan felszínre került biztonsági hiányosságok és a Starliner űrhajóval kapcsolatos nehézségek. Emellett a cég vezetése is krízishelyzetbe került: két szivárogtató meghalt, és a vezérigazgató is lemondott.

A Bloomberg információi szerint a legújabb botrány egy újabb informátor, Sam Mohawk állításaihoz kötődik. Mohawk, a Boeing minőségbiztosítási osztályának jelenlegi alkalmazottja súlyos vádakat fogalmazott meg a vállalattal szemben. A kedden nyilvánosságra került jelentés szerint a cég elvesztette a nyomát több sérült vagy specifikációknak nem megfelelő alkatrésznek, amelyek valószínűleg mégis beépítésre kerültek repülőgépekbe.

Mohawk állítása szerint a Boeing megpróbálta elrejteni a hibás 737 Max alkatrészeket a szabályozó hatóságok elől, és azt állították, hogy azok "elvesztek". A Boeing hamis nyilvántartásokat vezetett, hogy eltitkolja az alkatrészek állapotát, és a zavaros helyzet miatt néhány hibás elem végül mégis beszerelésre kerülhetett a repülőgépekbe.

Hirdetés

Ez az eljárás szembemegy a hivatalos protokollal, amely szerint a nem megfelelő alkatrészeket szigorúan nyomon kell követni egészen a megsemmisítésükig vagy javításukig. Az ügyben érintett hibás alkatrészek komoly biztonsági kockázatot jelenthetnek, amelyek a repülésbiztonságot veszélyeztetik.

A Boeing azonnali vizsgálatot indított az ügyben, és közleményben reagált Mohawk állításaira. A vállalat hangsúlyozta, hogy komolyan veszik a biztonsági kérdéseket és az esetleges szabálytalanságokat, és ígéretet tettek arra, hogy minden szükséges intézkedést megtesznek a probléma megoldása érdekében.

A Boeing háza táján tapasztalt folyamatos botrányok és problémák súlyosan érintik a cég hírnevét és pénzügyi stabilitását. A repülőgépipar szigorú szabályozási környezetében az ilyen jellegű botrányok különösen károsak lehetnek, és további vizsgálatokhoz, szigorításokhoz vezethetnek. A jövőre nézve a Boeing számára elengedhetetlen, hogy visszanyerje az ügyfelek és a szabályozó hatóságok bizalmát, valamint biztosítsa, hogy minden repülőgép és alkatrész megfelel a legmagasabb minőségi és biztonsági előírásoknak. Az eset rávilágít arra, hogy a repülőgépgyártásban a legkisebb hiba is komoly következményekkel járhat, és a biztonságot semmi sem írhatja felül.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.