Hirdetés

Könnyebb lesz kivenni az iPhone 16-ból az akkumulátort?



|

Az Apple-nek a többi gyártóhoz hasonlóan egy EU-s elvárásnak kell megfelelnie.

Hirdetés

Míg a régi telefonokból pillanatok alatt ki lehetett pattintani az akkumulátort, ez a karcsú okoskészülékek korszakában már korántsem ilyen egyszerű. Most viszont a gyártóknak minél előbb el kell kezdeniük gondolkodni a megoldáson, mivel az Európai Unió tavaly elfogadott törvénye előírja, hogy lehetővé kell tenniük 2025-ig az új okostelefonok akkumulátorainak egyszerű eltávolítását és cseréjét.

A hírek szerint az Apple már eleget is tett ennek kötelezettségnek, ám félő, hogy az iPhone 16 hátlapjának eltávolítása nem megy majd sokkal könnyebben, mint a korábbiaké, vagyis nem valószínű, hogy az érintettek megússzák szakszerviz igénybevétele nélkül.

Hirdetés

A folyamat a 15-ös iPhone esetében még számos kényes lépést igényelt, például az akkumulátor rögzítését biztosító ragasztócsíkokat óvatosan el kellett távolítani. Ha minden igaz, az új módszer alacsony feszültségű áramot használ az energiatároló kioldásához a tokjából. Ez az eljárás az iPhone 16 akkumulátorának tavaly megvillantott matt fémhéja miatt válhatott lehetővé, a fejlesztés másik előnye, hogy Apple által korábban használt fekete fóliaburkolathoz képest a fémnek sokkal jobb a hőeloszlása, ami véd a túlmelegedéstől.

Egyébként nem ez az első alkalom, hogy az almás cég enged az EU nyomásának. Az iPhone 15 készülékcsaládban már USB-C-re cserélte saját fejlesztésű Lightning csatlakozóját, de az uniós polgárok már abban is lényegesen nagyobb szabadságot élveznek, hogy honnan tölthetnek le alkalmazásokat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.