Hirdetés

Könnyebb lesz a válaszadás a Gmail új AI-funkciójával



|

Rengeteg időt spórolhatnak meg a felhasználók a levelezőrendszerbe egyre jobban beépülő Gemininek köszönhetően.

Hirdetés

A Google már a 2024 májusban megrendezett I/O eseményén bemutatta azt a Gmailbe integrált AI-funkciót, ami a válaszok megírásában és megfogalmazásában nyújt segítséget a felhasználóknak. Egészen pontosan a Contextual Smart Replies (nem hivatalos fordításban: Kontextuális Intelligens Válaszok) nevű funkcióról van szó, ami a levelezőrendszer androidos és iOS-es verziójába is bekerül a következő hetekben.

A Gemini által vezérelt megoldás nemcsak részletes válaszokat képes generálni, hanem értelmezi a levelek kontextusát is, így olyan válaszokat javasol, amelyek igazodnak a beszélgetés témájához és hangvételéhez.

A funkció használata során a mesterséges intelligencia három választ generál, amelyek közül a felhasználók kiválaszthatják a számukra legmegfelelőbb változatot. Ha hosszan nyomunk egy válaszra, gyors előnézetet kapunk a teljes szövegről, míg egyszeri koppintással beilleszthetjük a generált választ.

Hirdetés

Ahogy az itthon megszokhattuk, a legtöbb ilyen és ehhez hasonló technológia egyelőre nem támogatja a magyar nyelvet - sajnos ez a funkció sem. A Contextual Smart Replies kezdetben kizárólag angol nyelven lesz elérhető, illetve fontos, hogy csak azok a felhasználók vehetik igénybe, akik rendelkeznek Google One AI Premium, Gemini Business, Enterprise, Education vagy Education Premium előfizetéssel.

A funkció bevezetését a Google a napokban kezdte meg; ha minden igaz, a következő hetekben minden felhasználóhoz megérkezik majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.