Hirdetés

Komoly teljesítménybeli ugrást hozhat a következő generációs Steam Deck



|

A Valve jelentős frissítésekkel szeretné piacra dobni az új kézi konzolt.

Hirdetés

A Valve hivatalosan még nem közölt részleteket a következő generációs Steam Deckről, így egyelőre a lehetséges megjelenéssel kapcsolatban is csak találgatni tudunk. Egy dolog viszont biztos: a Valve egyáltalán nem siet a frissítéssel, amit most a cég egyik munkatársa is megerősített.

Lawrence Yang, a vállalatnál dolgozó fejlesztő a Reviews.org-nak adott interjújában elmondta, hogy a Valve meg akarja várni a "generációs ugrást a számítástechnikában", hogy jelentősen javíthassa az akkumulátor-üzemidőt.

Hirdetés

Hozzátette, hogy a Valve nem szeretne évről-évre új modelleket piacra dobni, ahogyan azt sok más gyártó teszi. A vállalat a kisebb hardverfejlesztéseket igazságtalannak tartja a vásárlókkal szemben, éppen ezért kerüli az ilyen jellegű frissítéseket.

Yang szavai mindenképpen bizakodásra adhatnak okot, ugyanis ezeknek megfelelően a következő generációs Steam Deck komoly előrelépést jelenthet, amely a teljesítményben és az akkumulátor-üzemidőben is tetten érhető lehet.

Ami a megjelenést illeti, Yang egy másik interjúban elhintette, hogy a Valve új kézi konzolja már fejlesztés alatt áll, viszont konkrét időpontról nem beszélt. Érdemes megemlíteni, hogy az AMD Ryzen Z2 sorozata már a kanyarban van, így várhatóan az RDNA 3.5 iGPU-val felszerelt új Zen 5-ös kézi konzolok is hamarosan színre léphetnek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.