Hirdetés

Kiberbűnözők törték fel a LEGO hivatalos weboldalát



|

Egy kamu bannert is kiraktak a LEGO oldalára, a vásárlók pénzére pályáztak.

Hirdetés

Amerikai idő szerint október 4-én este azok a felhasználók, akik a LEGO weboldalára tévedtek, egy váratlan bannert láttak, amely egy új "LEGO érme" bevezetését hirdette, titkos jutalmakat ígérve a vásárlásokért. Azonban hamar kiderült, hogy a LEGO természetesen nem indított új hivatalos kriptovalutát. A banner egy külső oldalra vezetett, ahol LEGO tokeneket lehetett vásárolni Ethereum használatával.

Mindez tehát úgy tűnik, hogy egy átverés volt, amelyet nyilván kiberbűnözők hajtottak végre, akik valahogyan sikeresen belenyúltak a LEGO weboldalába. A LEGO gyorsan reagált, eltávolította a bannert és a linkeket, és visszaállította az eredeti tartalmat, amely a Fortnite-tal való együttműködésre összpontosított.

Hirdetés

A cég megerősítette a Engadgetnek, hogy a felhasználói fiókok nem sérültek a történtek során. Elmondták, hogy az engedély nélküli banner kikerülésének okát azonosították, és intézkedéseket hoznak annak megakadályozására, hogy hasonló esetek történjenek a jövőben, bár a részleteket nem osztották meg.

A LEGO hivatalos nyilatkozatában biztosította az ügyfeleket:

"2024. október 5-én (az Egyesült Államokban október 4-én este) egy engedély nélküli banner rövid ideig megjelent a LEGO.com oldalon. Ezt gyorsan eltávolítottuk, a problémát megoldottuk. Nincsenek sérült felhasználói fiókok, és az ügyfelek továbbra is a megszokott módon vásárolhatnak. Az okot azonosítottuk, és intézkedéseket hozunk annak megakadályozására, hogy ez újra előforduljon."

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.