Hirdetés

Kezünkben a Fold6-rivális Honor Magic V3, ami vékonyabb egy átlagos mobilnál



|

Sikerült megkaparintanunk a Honor legújabb hajlítható mobilját, ami vékony, gyors és nagyon prémium - ráadásul hamarosan kapható is lesz hazánkban!

Hirdetés

Ne szépítsünk, a Honor Magic V2 - bár jó mobil - meglehetősen sokat késett a hazai piacról, 2023 nyara helyett csak 2024 februárjában került a szaküzletek polcaira. A Samsung Galaxy Z Fold6 riválisaként érkező Magic V3 esetében ilyen késésre már nem kell számítani, hamarosan Európába és hazánkba is megérkezik a Honor prémium összehajtható készüléke.

Ennek kínai mását sikerült megkaparintanunk egy gyors próba erejéig, hogy megbizonyodhassunk róla, valóban olyan vékony és masszív a készülék, ahogy a gyártó ígéri.

9,2 mm - összecsukva!

A Honor Magic V3 szinte minden porcikáján fejlesztettek a V2-höz képest, ami azonban a legszembetűnőbb, az a vastagság: a Magic V3 összecsukva is mindössze 9,2 mm-es, kihajtva pedig 4,4 mm. Ez igazi mérnöki mestermunka, vetélytársai jóval nagyobbak: a Fold6 12,1 mm-es, a V2 9,9 mm-es. A Magic V3 kézben tartva vékony, akár egy normál mobiltelefon, de ha kihajtod, akkor is masszív, nincsen az az érzeted, hogy bármelyik pillanatban kettétörhet.

Balra az új Magic V3, jobbra a szintén új Galaxy Z Fold6
Balra az új Magic V3, jobbra a szintén új Galaxy Z Fold6

A külső kijelző óriási fényerejű, emellett kellemes szélességű, lehet rajta gépelni és normál mobilként használni. Belül a zsanérvölgy szinte már alig érezhető (de azért ott van még mindig), a kijelző pedig egy kicsit még világosabb lett.

Hirdetés

A mobilt természetesen a Snapdragon 8 Gen 3 hajtja akár 16 GB RAM és 1 TB tárhely társaságában. Az 50 MP-es főszenzor mellett egy 40 MP-es ultraszéles modult és egy 3,5×-es optikai zoomot biztosító, 50 MP-es periszkópkamerát kapsz, a szelfikamera 20-20 MP-es mindkét kijelzőn.

Periszkópos zoom, trükkös tok a dobozban - de töltőfejet ehhez a mobilhoz sem kapsz
Periszkópos zoom, trükkös tok a dobozban - de töltőfejet ehhez a mobilhoz sem kapsz

Az 5150 mAh-s szilícium-karbid akkumulátort 66 Watt tempóval töltheted kábelen és 50 Watt sebességgel vezeték nélkül, de sajnos töltőfej a dobozban nem lesz. Lesz viszont védőtok, amibe ötletesen egy kitámasztólábat is integráltak.

A vízálló IPX8-as Magic V3-mal a Honor komoly konkurenciát állít a Fold6-nak, ráadásul ezúttal nem is késnek sokat a megjelenéssel. A hazai árazásról és a lehetséges promócióról még nem tudunk, viszont azt sikerült kiderítenünk, hogy az európai firmware-rel érkező modellen új AI-funkciók is megjelennek a MagicOS 8.0.1-ben, emellett 4 évnyi Android frissítést és 5 év biztonsági javítást garantál a gyártó.

A Magic V2 szintén piacon marad, méghozzá előnyösebb áron, így ha még hezitálsz, melyik csúcsmobillal lepd meg magad ősszel, azt tanácsoljuk, várd meg a Magic V3-at, és próbáld ki, mielőtt döntenél - a 9,2 mm-es vastagság nagyon meggyőző kézben tartva.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.