Hirdetés

Kellemetlen hiba bukkant fel az iOS 18 üzenetküldő alkalmazásában



|

Az Üzenetek alkalmazásban aktiválódó bug a küldő és a fogadó oldalon egyaránt komoly galibát tud okozni.

Hirdetés

A hét elején jelentek meg az Apple új operációs rendszerei, köztük az iOS 18-cal. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, az induló verzió tele van még olyan apró biztonsági résekkel, hibákkal, amelyekre csak azután derült fény, hogy tömegesen kezdték el felhasználók telepíteni a szoftvert. Ez most sem volt másképp, és az új iPadOS-t már vissza is vonták a napokban egy komoly fiaskó miatt.

Nem kellet sokat várni az iOS 18 első komoly hibájára sem, és az ugyan csak egy nagyon speciális esetben aktiválódik, mégis rendkívül problémás, hiszen ellehetetleníti az üzenetküldést. A frissen felfedezett bug különlegessége az, hogy mind az üzenetküldő, mind pedig az azt fogadó személy készülékén aktiválódik, tulajdonképpen használhatatlanná téve az Üzenetek alkalmazást.

A probléma akkor élesedik, ha valaki egy óralapot szeretne megosztani mással az Apple Watch-ról. Ha valaki ilyet kapna, semmiképp ne nyissa meg, illetve ne válaszoljon rá, különben összeomlik az alkalmazás, amikor újra szeretné megnyitni a beszélgetést. Ezek után már hiába próbálna meg bárki mással csevegést kezdeményezni a pórul járt felhasználó, ugyanezzel a problémával szembesül majd.

Hirdetés

Bár hasonló estekben előfordult már, hogy egyesek egy ilyen hibát próbáltak felhasználni arra, hogy másoknak kárt okozzanak, ez most nem túl valószínű, hiszen így a küldő a saját készülékét is használhatatlanná teheti. Bár a probléma tényleg marginális, de nem egyedülálló, és erről hétfő óta egyre több poszt is tanúskodik a Redditen.

Van olyan beszámoló, mely szerint a megnyitás előtt még lehet törölni a bajkeverő üzenetet, de ez esetben a kérdéses személlyel való teljes beszélgetésünk is törlődik. Sajnos a visszaállítás sem működik, tehát az érintetteknek meg kell várni a szoftver első javítását. Ám az, hogy ennek megjelenésére mikor kerülhet sor, még nincs semmilyen konkrét információ.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.