Hirdetés

Jogosulatlanul használták fel Morgan Freeman hangját a mesterséges intelligencia segítségével



|

A színész Twitter/X-oldalán mondott köszöntet a rajongóknak, akik felhívták figyelmét a visszaélésre.

Hirdetés

Háláját fejezte ki a rajongóknak a 87 éves színészlegenda, Morgan Freeman, miután többen is arra lettek figyelmesek, hogy a mesterséges intelligencia segítségével jogosulatlanul használták fel hangját. Hírnevének és töretlen népszerűségének köszönhetően Freeman hamar az AI célkeresztjébe került - legutóbb a TikTokon éltek vissza a hangjával.

Az eset kapcsán a színész Twitter/X-oldalán közzétett bejegyzésében azt írta:

"Köszönöm a hihetetlen rajongóimnak, hogy éberen figyelnek és támogatják az engem utánzó mesterséges intelligencia hangjának jogosulatlan használatát. Az elkötelezettségetek segít a hitelességben és a tisztességben, ami továbbra is a legfontosabb. Hálás vagyok."

Hirdetés

Bár Freeman nem fűzött hozzá mást, az AI továbbra is heves vita tárgyát képezi az iparban. Legutóbb például Scarlett Johansson vádolta meg az OpenAI-t a hangja lemásolásával, ám mint később kiderült, a vállalat másik színésznővel dolgozott, amit elvileg a belsős dokumentumok is alátámasztottak.

Az utóbbi időben Hollywood elkezdte noszogatni a kongresszust a mesterséges intelligencia szabályozásának irányába, bár konkrét törvények még nem születtek. Egyelőre az sem tiszta, hogy milyen jellegű korlátozó intézkedésekre számíthatunk - már ha lesznek ilyenek egyáltalán.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.