Hirdetés

Itt az utolsó Windows 10 frissítés, amit mindenkinek kötelező felraknia



|

A Copilotra fókuszál a KB5040427-es update.

Hirdetés

Noha a Microsoft már elengedné a kezét, a felhasználók még nem állnak készen arra, hogy búcsút vegyenek a Windows 10-től, amely változatlanul a legnépszerűbb PC-s operációs rendszer még úgy is, hogy a gamerek körében kezd feljönni a Windows 11. Ennek tükrében nem is olyan meglepő, hogy korábbi ígéretével ellentétben mégis beharangoztak erre az évre egy utolsó utáni frissítést a redmondiak, ami időközben be is futott.

A Tom's Hardware jelentése alapján a KB5040427-es update anélkül kéredzkedik fel a gépünkre, hogy azt kérnénk, magyarán csakis akkor úszhatjuk meg, ha leválasztjuk a netről.

Hirdetés

De vajon mit kapunk, ha a kíváncsiságunk felülkerekedik a gyanakvásunkon? Nos, a Windows 10 21H2 és 22H2 rendszerű PC-k számára elkerülhetetlen frissítés jóvoltából a Copilot AI widget lényegében önálló alkalmazássá válik. Az AI-segédlet ablakát tetszés szerint átméretezhetjük használat során, képernyőről képernyőre mozgathatjuk, és a Dokkolás funkció teljes kelléktárát bevetve rendezhetjük úgy, ahogy szeretnénk.

Tekintve, hogy a Copilot beéri 4 GB RAM-mal és egy ma már bőven átlagon alulinak mondható 720p-s kijelzővel, a régebbi Windows 10-es PC-k tulajdonosai is ízelítőt kaphatnak a mesterséges intelligencia világából. Maga a frissítés kötelező ugyan, de a Microsoft nem erőlteti rá egyszerre mindenkire, fokozatosan megy végbe a folyamat, amely - mivel nem ismert a határideje - éppúgy lezárulhat pár nap vagy pár hét alatt, mint ahogy elhúzódhat akár hónapokig is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.