Hirdetés

Itt az első Cybertruck rendőrautó, amit speciális célra fognak használni



|

Korlátozott, ugyanakkor fontos szerepe lesz a felturbózott járműnek.

Hirdetés

A dél-kaliforniai Irvine város rendőrkapitánysága átalakította, és hivatalosan is szolgálatba állította a Tesla első elektromos pickupját, a Cybertruckot. A járművet minden szükséges berendezéssel és eszközzel elláttak - az átalakítással együtt több mint 150 ezer dollárba (több mint 55 millió forintba) került -, viszont járőrözésre nem fogják használni.

Tudniillik a Cybertruck rendőrautót egy nagyon speciális célra szánják: a kábítószer-fogyasztás elleni védelemben lesz szerepe, elsősorban drogellenes iskolai rendezvényekre látogatnak majd el vele a hatóságok. A rendőrség célja, hogy a jármű különleges megjelenésével felkeltse a gyermekek érdeklődését, megkönnyítve az információ átadását.

Hirdetés

A rendőrkapitányság nyilatkozatában az árcédulát a népszerű és gyakorta alkalmazott Ford Police Interceptorral hozta összefüggésbe, ami nagyjából 116 ezer dollárba (42,5 millió forintba) kerül, viszont három-négy évente cserére szorul, míg a Cybertruckot nagyjából 10 évig tervezik használni.

Bár Irvine város rendőrsége szerint a felturbózott Cybertruckot nem fogják járőrkocsiként alkalmazni, nem zárják ki annak lehetőségét, hogy szükség esetén más célokra is használják. A hatóság Facebook-bejegyzése alapján a pickupot bevethetik például veszélyhezetekben, valamint a város lakóinak segítése és támogatása érdekében.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.