Hirdetés

IObit Driver Booster 12 Pro teszt – kevesebb kékhalál, gyorsabb PC



|

A legjobb számítógépet is térdre kényszerítheti egy-egy elavult, hibás driver. E havi teljes verziós programunk abban segít, hogy ez veled soha ne fordulhasson elő.

Hirdetés

Gyakran hozzák fel a windowsos PC-k kritikusai azt az állítást, hogy egy számítógép folyamatos karbantartást, törődést igényel, és még így is nagy az esélye annak, hogy váratlanul lefagy a masina, a vártnál sokkal lassabban futtatja a programokat, vagy például elveszti a mentett adatokat. Noha a helyzet az utóbbi két (három) Windows főverzióval rengeteget fejlődött (és itt harmadikként nem a Windows 8-ra, hanem a Windows 7-re gondolunk), azért még mindig előfordul néha, hogy egy hibás meghajtóprogram kellemetlen perceket okoz a felhasználóknak. Az IObit legfrissebb segédprogramja ezt a problémát igyekszik teljes mértékben elhárítani, méghozzá maximálisan felhasználóbarát kezelőfelülettel, és gyors működéssel.

Hirdetés

Naprakész PC = kevesebb probléma

Azért azt nem mondanánk, hogy a friss operációs rendszer és új driverek 100%-ban garantálják a betonstabil és gyors PC-t, de ezek megléte rengeteget jelent a gondtalan számítógéphasználat során. Amennyiben a konfiguráció hardveresen hibátlan, a beállítások is stimmelnek, úgy azonban tényleg csak a szoftverek naprakész mivoltára kell fókuszálnod, és biztos lehetsz abban, hogy megbízható gépet használsz, ami az elérhető maximális teljesítményt nyújtja számodra.

Minden részletet megtudhatsz drivereidről még frissítés előtt
Minden részletet megtudhatsz drivereidről még frissítés előtt

A probléma ezzel mindössze annyi szokott lenni, hogy senkinek sincsen kedve hetente ellenőrizni a hardvergyártók weboldalait újabb driver után kutatva. Még ha meg is teszed ezt, akkor is ott a nyűg, hogy az új drivert fel kell telepíteni, ami csak optimális esetben jelent pár kattintást - előfordulhat, hogy praktikusabb előbb a régi programot teljesen eltávolítani, újraindítani a gépet és csak ezt követően telepíteni az újat. Ennek is megvan a menete, amitől nem szabad eltérni, máskülönben komoly gondokkal kell megküzdened. Az IObit Driver Booster 12 ezt a terhet veszi le a válladról: nem csupán feltérképezi számítógéped hardverkomponenseit, megállapítja a driverek verziószámát és újakat keres a gyártók weboldalain. Mindezt egyetlen kattintással elintézheted, de persze nem feltétlenül kell teljes egészében átadnod az irányítást, bármely lépésnél beavatkozhatsz. A legújabb, szeptemberben megjelent 12-es verzió már 15 milliónál is több drivert ismer, ami óriási adatbázis, ráadásul a legújabb hardvereket is beépítették a készítők, így például az AMD Ryzen 9000-es és Ryzen AI 300 szériákat. A tavalyi kiadáshoz képest a keresési algoritmust is továbbfejlesztették, így 10%-kal még gyorsabb lett géped feltérképezése, sőt, a drivertelepítést is sikerült némiképp gyorsítani.

Óriási adatbázissal dolgozik a segédprogram
Óriási adatbázissal dolgozik a segédprogram

A program keresési listáját nem kell feltétel nélkül elfogadnod, bármelyik frissítést kiiktathatod, sőt, megadhatod azt is, hogy mely hardvereket ne vizsgáljon a program. A Driver Booster 12 Pro viselkedését is befolyásolhatod: ha szeretnéd teljesen automatizálni a frissítéseket, memóriarezidensként is indíthatod rendszereddel a segédprogramot, ami a háttérben gondoskodik a naprakész driverekről, de ha inkább te szeretnéd megadni, mikor jött el a frissítések ideje, manuálisan is indíthatod a keresést.

Az IObit programozói a biztonságra is nagy hangsúlyt fektettek, így minden drivercserét rendszervisszaállítási pont készítése előz meg. Ha egy-egy frissítés mégsem úgy alakul, ahogy vártad, bármikor visszaléphetsz az azt megelőző állapotra.

Aprólékosan beállíthatod a szoftver működését
Aprólékosan beállíthatod a szoftver működését

A meghajtóprogramok frissen tartása mellett egyéb, hasznos szolgáltatásokat is kínál a Driver Booster 12 Pro. A főablak bal oldalán látható menüsor második ikonjára (Gyorsítás) kattintva aktiválhatod a Játék gyorsítása, valamint a Rendszer optimalizálása funkciókat. Előbbinél megadhatod, hogy mely rendszerfunkciókat és folyamatokat, programokat kapcsolja le játékok indításakor, hogy ezáltal is gyorsabb lehessen a géped. A rendszer-optimalizálás sajnos nem ennyire hasznos, az elemzés ugyan kiírja, hogy miket kéne javítani rendszereden (felesleges fájlok, hibás beállítások stb.), de a javításhoz az Advanced SystemCare program telepítését kéri, ami ingyenes és ezáltal nem teljes funkcionalitású.

Az Eszközök menüpont is hasznos, itt tudod a drivermentéseket és -visszaállításokat intézni, valamint meghatározott hiba forrását megkerestetni a programmal. Praktikus a rendszerinformációs ablak, valamint az Offline illesztőprogram-frissítő szolgáltatás is. A Művelet központba is ellátogathatsz, itt a fejlesztő egyéb programjainak ajánlóját találod, valamint ezeket gyorsan és egyszerűen telepítheted is. Érdemes még a Beállításokat is átböngészni, számos opciót találsz, amelyekkel testreszabhatod a program működését.

A kiegészítő szolgáltatások között is találhatsz hasznos funkciókat
A kiegészítő szolgáltatások között is találhatsz hasznos funkciókat

Az IObit Driver Booster 12 Pro az egyik legnagyobb adatbázissal dolgozó, barátságos kezelőfelületen elérhető frissítő segédprogram, ami fő funkcióját tökéletesen betölti. Jól konfigurálható akár egyszeri, akár rendszeres futtatásra, minden szükséges információt elárul drivereidről, és néhány hasznos szolgáltatással is kedveskedik. Ugyanakkor a Windows frissítéseit nem kezeli, a rendszeroptimalizálás valójában nem is létező integrált funkció, és kissé sok a reklám még a Pro verzióban is.

Telepítés, aktiválás

A Driver Booster 12 Pro telepítőjét a PCW Max felületéről tudod letölteni. Indítás után már az első ablakban tiltsd le az iTop Data Recovery és az iTop VPN telepítését a bal alsó sarokban (hacsak nem szeretnéd mégis kipróbálni), majd a következő ablakban is ugord át a telepítésre felajánlott extra segédprogramot.

Első indításkor az ingyenes változat fogad, és máris lefuttat egy gyors rendszervizsgálatot. A frissítés helyett az ablak jobb alsó sarkában a kulcs ikonra kattints, majd ide másold be a PCW Max felületén található licenckulcsot. Ezt követően 6 hónapig korlátozások nélkül használhatod az IObit Driver Booster 12 Prót.

IObit Driver Booster 12 Pro

Ár: PCW Max tagoknak ingyenes Ft
Az IObit Driver Booster 12 Pro az egyik legnagyobb adatbázissal dolgozó, barátságos kezelőfelületen elérhető frissítő segédprogram, ami fő funkcióját tökéletesen betölti.
  • driverfrissítő
  • 15 milliónál több drivert ismer
  • biztonsági mentés, visszatöltés
  • automatikus ellenőrzés és frissítés
  • csendes üzemmód
  • játékgyorsító modul
  • gyorsjavító funkció ismert hardveres problémákhoz
  • offline drivertelepítés másik PC-re
  • rendszerinformáció
  • magyar kezelőfelület
  • Windows 10/11 kompatibilitás
PRO
  • hatalmas adatbázis
  • gyors működés
  • pontos találatok
  • kiegészítő szoftvercsomagokat is frissít
  • biztonsági mentés
  • automatizálható
Kontra
  • sok a reklám a Pro verzióban is
  • a rendszeroptimalizáló nem integrált
  • a játékgyorsító lehetne jobb
                        Array
(
    [gameinfo_id] => 8970
    [topic] => 3
    [group] => 17
    [gameinfo_name] => IObit Driver Booster 12 Pro
    [gameinfo_name_alias] => 
    [gameinfo_platform] => 
    [gameinfo_gamestyle] => 
    [publisher_id] => 0
    [developer_id] => 0
    [manufacturer_id] => 247
    [gameinfo_game_released] => 0
    [gallery_id] => 0
    [gameinfo_description] => 
    [gameinfo_date] => 2024-09-26 12:26:43
    [gameinfo_webpage] => https://www.iobit.com/en/driver-booster.php?utm_source=enmedia&utm_campaign=endb_pcwplushu_1
    [gameinfo_tags] => iobit, driver booster 12 pro, meghajtóprogram, pc-gyorsítás, szoftveres trükkök, pcw max, teljes program, teszt
    [gameinfo_url] => iobit-driver-booster-12-pro
    [gameinfo_pro] => hatalmas adatbázis
gyors működés
pontos találatok
kiegészítő szoftvercsomagokat is frissít
biztonsági mentés
automatizálható
    [gameinfo_kontra] => sok a reklám a Pro verzióban is
a rendszeroptimalizáló nem integrált
a játékgyorsító lehetne jobb
    [gameinfo_data] => driverfrissítő
15 milliónál több drivert ismer
biztonsági mentés, visszatöltés
automatikus ellenőrzés és frissítés
csendes üzemmód
játékgyorsító modul
gyorsjavító funkció ismert hardveres problémákhoz
offline drivertelepítés másik PC-re
rendszerinformáció
magyar kezelőfelület
Windows 10/11 kompatibilitás
    [gameinfo_gs_rating] => 0
    [gameinfo_pcw_rating_performance] => 8
    [gameinfo_pcw_rating_service] => 7
    [gameinfo_pcw_rating_pricevalue] => 8
    [gameinfo_pcw_rating_display] => 0
    [gameinfo_pcw_rating_materialquality] => 0
    [gameinfo_pcw_rating_extrafunctions] => 7
    [gameinfo_pcw_rating_software] => 8
    [gameinfo_pcw_rating_battery] => 0
    [gameinfo_pcw_rating_look] => 8
    [gameinfo_pcw_awards] => 
    [gameinfo_price] => PCW Max tagoknak ingyenes
    [gameinfo_forum_url] => 
    [gameinfo_embed] => 
    [gameinfo_quote] => Az IObit Driver Booster 12 Pro az egyik legnagyobb adatbázissal dolgozó, barátságos kezelőfelületen elérhető frissítő segédprogram, ami fő funkcióját tökéletesen betölti.
    [gameinfo_format] => 
    [gameinfo_pegi] => 
    [gameinfo_pegi_descriptor] => 
    [gameinfo_multiplayer_online] => 
    [gameinfo_multiplayer_offline] => 
    [gameinfo_numofplayers] => 
    [gameinfo_pack] => 
    [gameinfo_language] => 
    [gameinfo_subscription] => 0
    [gameinfo_important] => 0
    [gameinfo_release_date] => 0000-00-00
    [gameinfo_collectors_edition] => 0
    [gameinfo_need_internet] => 0
    [gameinfo_cover] => 
    [gameinfo_screenshot1] => 
    [gameinfo_screenshot2] => 
    [gameinfo_screenshot3] => 
    [gameinfo_screenshot4] => 
    [manufacturer] => Array
        (
            [manufacturer_id] => 247
            [manufacturer_name] => IObit
            [manufacturer_url] => iobit
            [manufacturer_link] => http://iobit.com/
            [link] => /gyarto/iobit
        )

    [link] => /termekinfo/iobit-driver-booster-12-pro-8970.html
    [gameinfo_pro_list] => Array
        (
            [0] => hatalmas adatbázis
            [1] => gyors működés
            [2] => pontos találatok
            [3] => kiegészítő szoftvercsomagokat is frissít
            [4] => biztonsági mentés
            [5] => automatizálható
        )

    [gameinfo_kontra_list] => Array
        (
            [0] => sok a reklám a Pro verzióban is
            [1] => a rendszeroptimalizáló nem integrált
            [2] => a játékgyorsító lehetne jobb
        )

)
1
                        
  • Teljesítmény:

    8

  • Ár/Érték:

    8

  • Extra funkciók:

    7

  • Szoftver:

    8

  • Kinézet:

    8

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.