Hirdetés

Honor Magic V3 teszt – kilapított hightech



|

A Magic V3 pont akkora és pont olyan nehéz, mint egy normál topkategóriás mobil, csak éppen az a különbség, hogy ezt ki is tudod nyitni, ha éppen 2× akkora kijelzőre van szükséged.

Hirdetés

"Megtorpant a mobilipar, nincsen új fejlesztés, unalmasak az új készülékek, ideje egy újabb forradalomnak" - ilyen és ehhez hasonló kijelentésekből manapság egyre többet lehetett hallani, és valóban, volt olyan időszak, amikor mi is úgy éreztük, a gyártók csak a minimálisan kötelezőt tették bele az új modellbe, egy jottányival sem többet. Van azonban egy olyan ága az okostelefonoknak, ahol egyre több cég szeretne innovatív újdonságával kitűnni vetélytársai közül, ezért pedig hajlandó merészebben fejleszteni, új megoldásokat kipróbálni. Könnyen kitalálható, hogy ez a hajlítható mobilok világa, amiből lassan már csupán csak az Apple hiányzik, minden más piaci szereplő aktívan fejleszti 2-3 vagy akár 6. generációs készülékeit.

Az elmúlt években az is bebizonyosodott, hogy a flip és fold-típusú (rövidebb, vagy hosszabb élén összehajtható) mobilok nem egymástól veszik el a felhasználókat, mindkettőnek megvan a saját maga rajongóbázisa - amelyek dinamikusan nőnek évről évre. A Honor immáron 3. generációs Magic V-készülékét indítja a fold-típusú készülékek versenyében, és ezúttal tényleg olyan innovációt láthatunk, ami fejvakarást okozhat a konkurenseknek.

Hirdetés

4,35 mm

Ahogy arról már hands-on cikkünkben is írtunk, a Honor Magic V3 óriási mutatványa az extrémnek számító vékonyság. Amikor a kezedbe fogod, egy normál telefonnak tűnik, és már önmagában ez is nagy szó. Ez egyaránt igaz a mobil vastagságára, szélességére és tömegére is. Nem kényelmetlenül hosszú és keskeny, nem 10-14 mm vastag és még csak nem is 300 grammos. A Magic V3 9,2 mm vastagságú, nem sokkal vastagabb, mint egy normál okostelefon (ezek általában 8,2-8,8 mm vastagságúak). Ehhez 226 grammos tömeg tartozik, ami abszolút szinten van a mai átlagos topmobilokkal. Az igazán sokkoló élmény - persze jó értelemben - akkor ér, amikor a mobilt széthajtod. Ekkor a teljes kijelzőt használva egy mindössze 4,35 mm-es készüléket tartasz a kezedben! Ez már kartonlap-vastagság, ami pár éve még abszolút elképzelhetetlen lett volna.

A Magic V3 ehhez speciális anyagból készült készülékházat és fém  (super steel!) zsanért használ, amelyek tartósak és strapabíróak. Ez hihető is, a mobil nagyjából kéthetes tesztelése során egyszer sem éreztük azt, hogy mindjárt szétesik, vagy hogy törékeny, akár egy hímes tojás. Persze vigyázni rá nem árt, pláne azért, mert a kamerarendszert csak úgy lehetett prémium kategóriához illő tulajdonságokkal ellátni, ha ez kiemelkedik a hátlapból. Ez a köralakú, de a hátlapon nyolcszögletű kivágásból kiemelkedő kamerasziget igen határozott lett, és nem csupán 3 mm-rel toldja meg a mobil vastagságát ezen a részen, de igen súlyos is, amitől az egész mobil kicsit fejnehéz.

A kihajthatós mobilok egyik leggyengébb pontja nem is annyira a zsanér, sokkal inkább a kijelző, amely a hajtásnál hajlamos idővel "elhasználódni". jobb esetben csak a zsanérvölgyként nevezett gödör mélyül, rosszabb esetben a kijelzőre gyárilag felhelyezett fólia is megtörik (vagy akár a kijelző is). Örömmel jelenthetjük, hogy utóbbire nem igazán látunk esélyt a Magic V3 esetében, de a zsanérvölgy sem hangsúlyos, sem első használatnál, sem néhány nap elteltével - vagyis ilyenkor már észre sem vehető.

A Magic V3 esetében nem csupán a kijelzők védelmére figyeltek, az IPX8-as vízállóságot is sikerült elérni, ami ugyan még mindig nem a teljes IP68-as szint, de már egészen jó. Persze arra továbbra is figyelned kell, hogy összehajtás előtt semmi ne legyen a két rész között, de ha ráfröccsen a víz, esetleg egy kicsit porosabb helyen kell telefonálnod, nem lesz gondja a mobilodnak.

Csúcsmobil lefojtott csúcsbelsővel

Nem is volt kérdéses, hogy a Magic V3 is a jelenleg elérhető legerősebb belsőt kapja. Ez a Snapdragon 8 gen 3-at jelenti, amihez 12 GB RAM és minimum 256 GB tárhely kapcsolódik. Ez a szett ebben a kategóriában általánosnak mondható, viszont nagyon fontos, hogy milyen hűtést sikerült ehhez készíteni. A Magic V3 esetében ez meglehetősen nagy kihívás, hiszen a teljes vastagság mindössze 4,4 mm, ennyivel gazdálkodhattak a mérnökök.

A hálózatos rész abszolút teljes, dual SIM, 5G, Wi-Fi 7, BT 5.3, NFC mind vannak, szatellit egység viszont nincsen. Sztereóhangzás van, de a jack érthető módon nem fért fel, viszont van infraport, a Type-C-n DisplayPort videókimenet is adott és a kijelző a stylust is támogatja. Az ujjlenyomat-olvasó az oldalsó bekapcsológombba van integrálva, de ha ez kényelmetlen lenne, bármelyik módban bevetheted az arcfelismerést is.

Az akkumulátor tekintetében is kritikus ez a vékonyság. Ennek ellenére a Honor a tavaly bemutatott és például a Honor Magic 6 Próban is alkalmazott szilícium-szén akkutechnológiáját tudta itt is bevetni, amivel elérte az 5150 mAh-s kapacitást, valamint a 66 wattos gyorstöltést és 50 wattos vezeték nélküli szupergyors töltést.

A kamerasziget nem dizájndöntés miatt lett ilyen hangsúlyos, hanem azért, mert komoly rendszer lapul mögötte. A főkamera 50 MP-es szenzort, PD autofókuszt és OiS-t kapott. Ezt egészíti ki egy szintén autofókuszos, 40 MP-es, 112 fokos ultraszéles látószögű egység, valamint egy 3,5×-es optikai zoomra képes, 50 MP-es periszkópos kamera, amihez természetesen szintén jár az optikai képstabilizálás. Hajlítható mobil révén szelfikamerából kettőt is kapott a készülék, ám mindkettő azonos: 20 MP-es, 90 fokos és f/2.2 rekeszértékkel bír. A hátlapi kamerákkal 4k@60 fps a tető videózásnál, a szelfikkel 4k@30fps.

Élet hajlítható mobillal

A Magic V3 határozott előrelépés még a V2-höz képest is, a készülék már összehajtva is vékony, kinyitva pedig meggyőző a mérnöki bravúr. Az első benyomás olyan, mintha egy normál, jól megépített mobilt tartanál a kezedben - csakhogy ez kihajtható! És ez az, ami nagyon jól sikerült a Honor mérnökeinek. Ugyanakkor a súlyelosztás már nem ilyen szerencsés, a tekintélyes kamerasziget fejnehézzé tette az egész mobilt. A doboz ismét elegáns és jó élmény kibontani, ráadásul ezúttal nem csupán a mobilt és a SIM tűt kapod csak egy kábel kíséretében, hanem egy jó minőségű tokot is. Ezen gyári tok különlegessége, hogy a kameraszigetet védő fémgyűrű kihajtható, így ezt támasztékként is bevetheted. Persze azzal számolnod kell, hogy amennyiben a tokot felteszed, a mobil elveszti kecses vékonyságát.

A külső kijelző képminőségére és képarányára nem lehet panasz, kellemesen használható, akárcsak egy hagyományos mobil esetében. Kinyitva egy közel négyzetes kijelző fogad, a kétféle mód között pedig megakadás nélkül, teljesen automatikusan vált a mobil vezérlése (amit az egyiken megnyitsz, azt látod a másikon is, nyitás vagy csukás után).

Az Android 14-re a MagicOS 8.0.1-es kezelőfelületet húzták, ami szinte mindenben megegyezik a már ismert MagicOS rendszerekkel, de azért néhány újdonságot azért sikerült belecsempészni. Ezek természetesen az AI-köré épülnek, így például a Magic Portal már nem csupán jobb oldalról hívható elő és működik a Google-féle képkeresés is. A Magic Kapszula is megtalálható itt (bár a szelfikamerák kivágása nem kapszula-alakú), van intelligens app-ajánlás, ha pedig fotózol, még több mesterséges intelligenciával átitatott funkció fogad. Az AI mozgásérzékelés mellett az AI portré mód, a Harcourt portré és az utólagos tárgytörlés is elérhető. Utóbbi már a Google Clouddal való együttműködés keretében érkezett, ahogy a duplakijelzős kivitelt kihasználó Szinkrontolmácsolás is. Ilyenkor a külső kijelzőn a számodra idegennyelvű beszélgetőpartnered látja a saját nyelvén, amit te írsz vagy mondasz, te pedig azt látod a számodra értelmezhető nyelven, amit ő mondott. A megoldás praktikus és abszolút jól használja ki a hajlítható mobil előnyeit, de a magyar nyelv egyelőre nem támogatott sajnos. A Honor Notes is megkapta a maga fordító rutinját (itt a magyar nyelvet is kezeli az applikáció!), így például olyan beszélgetésbe is be tudsz kapcsolódni, ahol nem érted néhány résztvevő nyelvét - persze ahhoz, hogy a mobiloddal "belehallgassál" a beszélgetésükbe, illik előbb engedélyt kérni.

Magic V3 - már majdnem…

A Honor Magic V3 hardveresen kiváló mobil, már ami a mechanikus részeket illeti. A zsanér szofisztikált és kellemes a mindennapos használat során, sőt, a mobil méretei is ideálisak akár összecsukott, akár kinyitott állapotban is. A vékonyság különösen összehajtva hasznos, nem foglal több helyet a zsebedben, mint egy normál mobil, ami fontos szempont sok felhasználó számára. A "fejnehéz" kialakítás és a vastagabb kamerasziget néhányaknak zavaró lehet, ezen az segít némileg, hogy jól megfogható a mobil és stabilan is könnyedén lehet tartani. Mindkét kijelző nagyszerű képminőséget nyújt, a belsőnél pedig nem kell már nagyon aggódni a zsanérvölgy miatt - érezhető ugyan, de zavarónak egyre kevésbé mondható.

Csúcskategóriás - és csúcsárazású - mobil lévén, a Magic V3 az elérhető legerősebb SoC-t kapta, ami papíron megnyugtató. Azonban a vékonyságot nem adják ingyen, az egyik fájdalmas kompromisszum itt érezhető: a Snapdragon 8 Gen 3 hűtése nem olyan robosztus, mint például a közel tökéletes hűtéssel szerelt Magic6 Pro esetében, így komoly throttlingra számíthatsz és szintetikus teszteken az alapsebesség sem éppen rekordokat döntögető. Ami viszont jó hír, hogy kritikus melegedést nem tapasztaltunk, továbbá ugyan a hűtés szerényebb, az akkumulátort viszont nem nyirbálta meg a Honor. Az 5150 mAh-s akkut tudod gyorstölteni akár vezeték nélkül is, az üzemidő pedig elegendő egy teljes napra még úgy is, hogy mondjuk sokat nyitogatod ki mobilodat.

A vékony kivitel másik kompromisszuma lehet, hogy a sztereó hangzás - bár megvan - meglehetősen vékonyka és erőtlen - a hasonló árazású, normál csúcsmobilok ennél sokkal nagyobbat tudnak szólni.

Az oktogonális kivágásból kiemelkedő Falcon kamerarendszert ezúttal is szépen összerakta a Honor, mindhárom kamera fontos és hasznos, a két 20 MP-es szelfi pedig hozzák azt, amit ma ezen a szinten elvárhatsz. Mindhárom kamera szép képeket készít jó fényviszonyok mellett, talán csak az ultraszéles látószögűnél figyeltünk meg a kelleténél durvább elmosást, valamint a többi szenzornál rosszabb fényérzékenységet. A 3,5×-es optikai zoom praktikus, szép, éles képeket lőhetsz vele, de amint a digitális zoomot is ráengeded, a minőség romlik - pedig 100×-os nagyításig is elmehetsz. A Magic V3 a 200-as szériától megörökölte a Harcourt portrémódot (mindhárom változatot), sőt, 3,5×-es optikai zoommal. Sötétben a képek részletgazdagok, de az utómunka sokkal határozottabb, mint amire véleményünk szerint szükség lenne, kissé túlzásba viszi a kontraszt felhúzását.

A Honor Magic V3 egyértelmű ellenfele a Samsung Galaxy Z Fold6, ami szintén egy vadonatúj hajlítható telefon, viszont már augusztus óta a piacon van. A Samsung mobilja is kiforrott technológiai megoldásokon alapszik, de csupán evolúciós előrelépéseket tudott felmutatni, valamint a Samsung Galaxy ökoszisztéma és a Galaxy AI minden erényét. Jelenleg mindkét mobil Android 14-et futtat, ám a Samsung 7, a Honor 5 év frissítést ígér (4 év OS, 5 év biztonsági). A Honor Magic V3 mechanikailag egyértelműen jobb a Fold6-nál, a vékonyság és kisebb tömeg is fontos szempontok, de árban egyáltalában nem vág alá fájdalmasan a Samsung mobiljának. Sebességben, képalkotásban sem könnyű egyiket a másik fölé helyezni, és még abban is megegyezik egymással a két modell, hogy mindhárom szolgáltató kínálatában elérhetőek. A Honor Magic V3 ára a 12/512 GB-os modell esetében 799 990 forint, ami szédítően magas, de még mindig valamivel alatta van a hasonló kiszerelésű Fold6-nak (879 900 Ft). A Honor előrendelői akciót sem szervez az október elsejétől megvásárolható csúcsmobiljához, viszont a Honor Magic V2 a piacon marad és sokkal vonzóbb árszinten (a teszt írásának időpontjában 550 ezer forintba kerül) próbálja meggyőzni a felhasználókat, hogy eljött a hajlítható mobilok kora.

Szerinted is eljött?

Honor Magic V3

Ár: 799 990 Ft
A Magic V3 határozott előrelépés még a V2-höz képest is, a készülék már összehajtva is vékony, kinyitva pedig meggyőző a mérnöki bravúr.
  • Snapdragon 8 Gen 3 SoC
  • 12/512 GB RAM/tárhely
  • 6,43" LTPO OLED, 120 Hz, 5000 nit
  • 7,92" LTPO OLED, 120 Hz, 1800 nit
  • 50+50+40/20+20 MP hát- és előlapi kamerák
  • 5150 mAh, 66 W gyors-/50 W vezeték nélküli töltés
  • IPX8 védelem
  • 156,6×145,3×4,35 mm / 156,6×74×9,2 mm
  • 226 g
  • Android 14 + MagicOS 8.0.1
  • 1 358 166 pont AnTuTu
  • 1358/4820 pont GeenBench 6
  • 16 902 pont PCMark
  • 802 perc (kis kijelzőn) / 523 perc (nagy kijelzőn) üzemidő
  • 4393 pont 3DMark Wild Life Extreme
PRO
  • vékony és könnyű
  • jó zsanérmegoldás
  • kiváló kijelzők
  • jó főkamera
  • AI-funkciók
  • tok a dobozban
Kontra
  • visszafogott Snapdragon-tempó
  • sötétben nem tökéletes fotók
  • csak közepes üzemidő
  • több AI-funkció nem tud (még) magyarul
  • töltőfej nem jár hozzá
                        Array
(
    [gameinfo_id] => 8946
    [topic] => 1
    [group] => 19
    [gameinfo_name] => Honor Magic V3
    [gameinfo_name_alias] => 
    [gameinfo_platform] => 
    [gameinfo_gamestyle] => 
    [publisher_id] => 0
    [developer_id] => 0
    [manufacturer_id] => 369
    [gameinfo_game_released] => 0
    [gallery_id] => 0
    [gameinfo_description] => 
    [gameinfo_date] => 2024-09-08 22:28:36
    [gameinfo_webpage] => https://www.honor.com/hu/phones/honor-magic-v3
    [gameinfo_tags] => honor, magic v3, hajlítható mobil, okostelefon, android, ifa 2024, teszt
    [gameinfo_url] => honor-magic-v3
    [gameinfo_pro] => vékony és könnyű
jó zsanérmegoldás
kiváló kijelzők
jó főkamera
AI-funkciók
tok a dobozban
    [gameinfo_kontra] => visszafogott Snapdragon-tempó
sötétben nem tökéletes fotók
csak közepes üzemidő
több AI-funkció nem tud (még) magyarul
töltőfej nem jár hozzá
    [gameinfo_data] => Snapdragon 8 Gen 3 SoC
12/512 GB RAM/tárhely
6,43" LTPO OLED, 120 Hz, 5000 nit
7,92" LTPO OLED, 120 Hz, 1800 nit
50+50+40/20+20 MP hát- és előlapi kamerák
5150 mAh, 66 W gyors-/50 W vezeték nélküli töltés
IPX8 védelem
156,6×145,3×4,35 mm / 156,6×74×9,2 mm
226 g
Android 14 + MagicOS 8.0.1
1 358 166 pont AnTuTu
1358/4820 pont GeenBench 6
16 902 pont PCMark
802 perc (kis kijelzőn) / 523 perc (nagy kijelzőn) üzemidő
4393 pont 3DMark Wild Life Extreme
    [gameinfo_gs_rating] => 0
    [gameinfo_pcw_rating_performance] => 6
    [gameinfo_pcw_rating_service] => 8
    [gameinfo_pcw_rating_pricevalue] => 8
    [gameinfo_pcw_rating_display] => 9
    [gameinfo_pcw_rating_materialquality] => 8
    [gameinfo_pcw_rating_extrafunctions] => 8
    [gameinfo_pcw_rating_software] => 8
    [gameinfo_pcw_rating_battery] => 6
    [gameinfo_pcw_rating_look] => 9
    [gameinfo_pcw_awards] => Array
        (
            [0] => 3
        )

    [gameinfo_price] => 799 990
    [gameinfo_forum_url] => 
    [gameinfo_embed] => 
    [gameinfo_quote] => A Magic V3 határozott előrelépés még a V2-höz képest is, a készülék már összehajtva is vékony, kinyitva pedig meggyőző a mérnöki bravúr.
    [gameinfo_format] => 
    [gameinfo_pegi] => 
    [gameinfo_pegi_descriptor] => 
    [gameinfo_multiplayer_online] => 
    [gameinfo_multiplayer_offline] => 
    [gameinfo_numofplayers] => 
    [gameinfo_pack] => 
    [gameinfo_language] => 
    [gameinfo_subscription] => 0
    [gameinfo_important] => 0
    [gameinfo_release_date] => 0000-00-00
    [gameinfo_collectors_edition] => 0
    [gameinfo_need_internet] => 0
    [gameinfo_cover] => 
    [gameinfo_screenshot1] => 
    [gameinfo_screenshot2] => 
    [gameinfo_screenshot3] => 
    [gameinfo_screenshot4] => 
    [manufacturer] => Array
        (
            [manufacturer_id] => 369
            [manufacturer_name] => Honor
            [manufacturer_url] => 
            [manufacturer_link] => https://www.hihonor.com/hu/
            [link] => /gyarto/
        )

    [link] => /termekinfo/honor-magic-v3-8946.html
    [gameinfo_pro_list] => Array
        (
            [0] => vékony és könnyű
            [1] => jó zsanérmegoldás
            [2] => kiváló kijelzők
            [3] => jó főkamera
            [4] => AI-funkciók
            [5] => tok a dobozban
        )

    [gameinfo_kontra_list] => Array
        (
            [0] => visszafogott Snapdragon-tempó
            [1] => sötétben nem tökéletes fotók
            [2] => csak közepes üzemidő
            [3] => több AI-funkció nem tud (még) magyarul
            [4] => töltőfej nem jár hozzá
        )

    [gameinfo_pcw_rating] => 7.8
)
1
                        
  • Teljesítmény:

    6

  • Ár/Érték:

    8

  • Anyagminőség:

    8

  • Extra funkciók:

    8

  • Kijelző:

    9

  • Szoftver:

    8

  • Akkumulátor:

    6

  • Kinézet:

    9

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.