Hirdetés

Hiánypótló funkcióval teszi gördülékenyebbé a netezést az Apple



|

A Distraction Control nevű funkció segítségével lényegében minden zavaró elemet eltávolíthatunk a weboldalakról.

Hirdetés

A napokban néhány regisztrált fejlesztő számára elérhetővé vált az iOS 18 immáron új funkciókkal kiegészült Beta 5-ös verziója, ami egy kifejezetten hasznos újdonsággal bővítette az Apple saját böngészőjét. A funkció a Distraction Control (nem hivatalos fordításban: Figyelemelvonás szabályozó) nevet kapta, célja pedig, hogy a felugró ablakok kikapcsolásával gördülékenyebbé, fókuszáltabbá tegye a böngészést.

A funkciót az oldal menü intelligens keresés mezőjéből hívhatjuk majd elő, amelynek aktiválása után nem is lesz más dolgunk, minthogy kiválasszuk, mely elemeket szeretnénk eltávolítani az adott webhelyről. A funkció aktiválásával eltüntethetők lesznek a cookie-kra vonatkozó felugró ablakok, a hírlevél bannerek, az automatikusan lejátszásra kerülő videók, de még az oldalakon megjelenő reklámokkal is leszámolhatunk - legalábbis részben.

Hirdetés

Az Apple kiemelte, hogy a funkciót nem arra tervezték, hogy blokkolja a hirdetéseket a webhelyeken, ami azt jelenti, hogy nem minden esetben fogja eltávolítani a változó tartalommal rendelkező reklámokat. Míg a klasszikus reklámblokkolók minden hirdetést kigyomlálnak, addig a Distraction Control csak azokat fogja kiszűrni, amelyeket a felhasználók korábban nem kívánatosként jelöltek meg a funkció használata során.

Jelen pillanatban csak a regisztrált fejlesztők férhetnek hozzá a Distraction Controlhoz, de várhatóan a hamarosan érkező végleges változatban is elérhető lesz, ami jelen állás szerint szeptemberben debütál majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.