Hirdetés

Hé CrowdStrike, megbénítottad a fél világot, tessék, kapsz egy díjat!



|

Nem feltétlenül az az elismerés, amit büszkén mutogat majd a kiberbiztonsági vállalat.

Hirdetés

Több mint 8,5 millió gépet érintett, ezzel pedig bénította meg a fél világot a július közepén fellépő informatika hiba, amelyet a CrowdStrike kiberbiztonsági vállalat egyik tartalomfrissítése okozott (a történtek technológiai hátteréről ebben a cikkben írtunk részletesebben). Egyes becslések szerint az incidens több mint 5 milliárd dolláros veszteséget okozott világszerte, amit a cég befektetői sem néztek jó szemmel - valótlan állításokra hivatkozva indítottak pert a CrowdStrike ellen.

Volt azért némi "pozitív" hozadéka is a fiaskónak, és itt véletlenül sem azokra a 10 dolláros Uber Eats-kuponokra gondolunk, amelyeket a cég az érintett partnereknek küldött kárpótlás gyanánt. A CrowdStrike ugyanis nemrégiben részt vett a Black Hat Security Conference számítógépes biztonsági konferencia keretein belül megrendezésre kerülő Pwnie Awards díjátadón, amely a kiválóságot és a hozzá nem értést egyaránt elismeri az információbiztonság területén.

Hirdetés

A CrowdStrike nyilvánvalóan az utóbbiban volt érdekelt, ahol egészen kiemelkedően szerepelt. A szakemberekből álló bizottság a vállalatnak ítélte a "Most Epic Fail" ("Legnagyobb kudarc") díjat, amelyet a CrowdStrike elnöke, Michael Sentonas maga vett át az eseményen.

"Szerintem meglepődött a csapat, amikor rögtön azt mondtam, hogy meg fogjuk kapni [utalva a díjra - a szerk.]. Mert ezt borzasztóan elrontottuk, ezt már többször is elmondtuk, és elképesztően fontos, hogy bevalljuk, ha jól csináljuk a dolgokat, de ugyanannyira fontos az is, hogy bevalljuk, ha borzasztóan rosszul csináljuk ezeket."

- fogalmazott Sentonas.

A nem túl fényes kitüntetésnek ennek ellenére - a fejes szerint - méltó helye lesz a CrowdStrike főhadiszállásán, ahol jól látható helyen fogják elhelyezni, hogy emlékeztesse a teljes csapatot arra, hogy ilyen hiba még egyszer nem történhet.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.