Hirdetés

Hatalmas fejlődést hozhat a következő iPhone SE



|

Újabb információk szivárogtak ki az Apple kedvezőbb árú készülékének következő generációjáról.

Hirdetés

Több mint két éve, hogy az Apple piacra dobta utolsó pénztárcabarát mobilját, a harmadik generációs iPhone SE-t, amelyet hatalmas sikerként könyvelhetettek el a cupertinóiak. Idén júliusban már arról lehetett hallani, hogy úton van a jóárasított készülék következő iterációja, viszont leghamarabb csak 2025 januárjában kerülhet a boltok polcaira. A minap újabb információk szivárogtak ki az Apple felfrissített, iPhone SE 4 készülékével kapcsolatban.

A mostani információmorzsákat a Bloomberg általában jól értesült munkatársa, Mark Gurman osztotta meg, aki jelentésében arról írt, hogy az új modell megjelenésében leginkább az iPhone 14-re fog hasonlítani. Ez azt jelenti, hogy a negyedik generációs SE készülékkel az Apple végleg eltávolodhat a régi home gombos kialakítástól, és áttérhet az edge-to-edge kijelzőre, valamint a Face ID-s azonosításra.

Hirdetés

Ennek eredményeként a vastagabb alsó és felső keretek is eltűnnek a mobilról, így összességében egy nagyobb kijelzőt kapunk, amely várhatóan továbbra is egy 60 Hz-es LCD panel lesz. Az izgalmasabb - és praktikusabb - frissítés a nagyobb akkumulátor és a MagSafe támogatás lehet, bár ezek pontos részletei egyelőre nem ismertek.

Az új iPhone SE egyik legvonzóbb tulajdonsága várhatóan a vállalat saját mesterséges intelligenciájának, az Apple Intelligence-nek a támogatása lesz, amely generatív AI-funkciók széles választékával könnyíti majd meg a felhasználók mindennapjait. Ehhez természetesen egy újabb, erősebb chipre is szükség lesz, ami a jelentés szerint az A18-as lehet - ezt használja a néhány héttel ezelőtt bemutatott iPhone 16 is.

A legújabb generációs chip és az AI-funkciók biztos jelei annak, hogy áremelkedés várható. Egyes előrejelzések szerint az iPhone SE 4 várhatóan 499 dolláros (adókkal együtt nagyjából 220-240 ezer forintos) árcédulával kerülhet a boltok polcaira, így továbbra is vonzó választás lehet majd azoknak, akik egy némileg kompromisszumos, ugyanakkor megbízható Apple készüléket keresnek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.