Hirdetés

Hamis tízezreseket árul egy csaló a TikTokon, visszautasíthatatlan ajánlattal csábítja áldozatait



|

Amennyiben 50 ezer forintot fizetnek neki, cserébe postán küld félmillió értékben az állítása szerint a bankokat is megtévesztő hamisítványokból.

Hirdetés

Noha nemcsak a közmondásos lóláb lóg ki, hanem az állat minden egyéb része is, mégis terjedőben van egy új átverés a TikTokon és a Telegramon: a Nebula nevű profil nem kevesebbet ígér, mint hogy postafordultával megtízszerezi a pénzünket oly módon, hogy ha átutalunk neki 50 ezer forintot, vagy ugyanekkora értékű kriptovalutát, akkor félmillió forintnyi hamis tízezrest küld. A bankjegyek állítása szerint olyan jó minőségű hamisítványok, hogy azokat még a pénzintézetekben is zokszó nélkül elfogadják - írja a Telex.

Nem kizárt, hogy vannak olyanok, akik ezt az ajánlatot csábítónak, sőt egyenesen visszautasíthatatlannak tartják, dacára annak, hogy a hamis pénz megrendelésével és az annak elköltésére tett kísérlettel bűncselekményt követnek el. Ám mielőtt úgy döntenének, hogy szerencsét próbálnak, nem ártana előbb mély levegőt venniük, tízig elszámolniuk, majd immáron lehiggadva továbbolvasniuk.

Hirdetés

A bankjegyhamisítás ugyanis a szabad szemmel nem látható biztonsági elemek miatt még a profikat is nehezen leküzdhető akadályok elé állítják. Arról nem is beszélve, hogy akinek tényleg sikerül a bravúr, az biztosan nem a közösségi médiában keres majd vevőt a hamis pénzre.

Mi több, az sem életszerű - bár egy piros pontot beírhatunk az erőfeszítés végett -, hogy a csaló az ügyfelek elégedettségét igazoló, az alábbihoz hasonló kamu üzenetekkel igyekszik hitelességet kölcsönözni tevékenységének.

"Átvettem, ez nagyon durva. Összehasonlítottam egy eredeti tízessel és amúgy nagyon durván egy az egy. Szóval köszönöm szépen sokat segítesz vele már megyek is az ATM-hez feltenni a pénzt, szólok mindjárt, hogy sikerült-e. […] Sikerült feltenni, köszönöm, nagy vagy! Rendelnék akkor egy egész köteget is."

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.