Hirdetés

Hamarosan neked is saját rádiód lehet a YouTube-on



|

A jövőben egy egyszerű szöveges utasítással generálhatsz egyéni rádióadót.

Hirdetés

A YouTube a Spotifyra válaszul és annak mintájára alkotta meg saját zenei platformját, a YouTube Music-ot. Bár a felület nagy lemaradásban, és egy kicsit puritán formában indult, az elmúlt időben egyre több aprósággal igyekszik kedveskedni az őt választó felhasználóknak.

Néhány hónapja az asztali alkalmazásban való letöltés lehetőségének fájó hiányát pótolták, majd a Shazamhoz hasonló dallamfelismerő funkciót is beépítették a kínálatba. Egy újdonsággal most újabb felhasználókat próbál szerezni a Google, illetve a már meglévőknek kedveskedni, ami nem meglepő módon az AI-hoz kapcsolódik.

Egy generatív funkciót tesztelnek, ami egy egyszerű szöveges utasítás (prompt) segítségével pillanatok alatt személyre szabott rádióadót alkot nekünk. Amint általánosan bevezetésre kerül az újdonság, azt egy "Kérj zenét, ahogy csak szeretnél" feliratú gomb fogja jelezni a Kezdőlapodon.

Hirdetés

Ez egy chat-alapú felhasználói felületet nyit meg, amelynek alján egy mezőben a "Kérj zenét" mező található. Itt majd hangalapú kérést is elfogad a felület. Az alkalmazás felhívja rá a felhasználó figyelmét, hogy a funkció kísérleti jellegű, és érhetnek minket meglepetések a használata során. A Google arra kér mindenkit, hogy tartózkodjon a személyes információk kiadásától.

A Youtube Music javaslatokat is tesz, ha valaki nem tudja az igényeit megfogalmazni. Ilyen módon egy kattintással választhatunk Fülbemászó popkórust, Epikus filmzenét vagy Fergeteges pophimnuszokat. Ha nincs konkrét ötletünk, vagy csak valami igazán meglepő újdonságra vágyunk, érdemes kipróbálni a "Lepj meg" funkciót.

Az ilyen módon létrejött rádióadó a "Számodra készült" szekcióban található majd egy, a tartalmát érintő leírással. Eddig még nem sok visszajelzés érkezett az új funkcióról, így nem tudni, hogy a teszt milyen széles réteget érint, mint ahogy az sem, hogy része lesz-e a mindenki számára elérhető verziónak, vagy ez csak a Prémium csomagra előfizetők kiváltsága lesz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.