Hirdetés

Hamarosan Európába is megérkezhet az Apple egyik legfontosabb fejlesztése



|

A cupertinóiak fejese, Tim Cook maga szólt néhány szót az Apple Intelligence elérhetőségével kapcsolatban.

Hirdetés

Június elején tartotta meg az Apple az éves fejlesztői konferenciáját, a WWDC-t, melynek során számos hasznos fejlesztés és érdekesség került terítékre. Az esemény kétségkívül egyik legjobban várt pillanata volt, amikor a vállalat bemutatta saját, Apple Intelligence névre keresztelt mesterséges intelligenciás megoldását, illetve az ehhez kapcsolódó funkciókat, újdonságokat.

Korábban már sejthető volt, hogy a forradalminak ígérkező technológiát először csak angolul lehet majd kipróbálni, ezzel párhuzamosan pedig regionális szinten is korlátozásokra készültünk. Az EU-ra vonatkozóan egy ponton még az is felmerült, hogy a fejlesztés soha nem jut el a régióba, ám most minden jel arra utal, hogy az Apple engedékenyebbé vált e tekintetben - írja a 9to5Mac.

Hirdetés

Erről a cupertinóiak fejese, Tim Cook maga beszélt, akit nemrégiben egy részvényeseknek szóló találkozón kérdezték azzal kapcsolatban, hogy mikor lesznek elérhetőek a vállalat AI-funkciói más piacokon.

Bár Cook nem árult el sok részletet, annyit azért elmondott, hogy az Apple folyamatosan együttműködik a szabályozókkal abból a célból, hogy "mindenki számára" elérhetők legyenek a szóban forgó funkciók. A fejes hozzátette, hogy a bevezetés előtt először meg szeretné érteni az összes szabályozási követelményt, ami felé jó úton haladhat, hiszen elmondása alapján a tárgyalások konstruktívan zajlanak.

Az Apple Intelligence per pillanat nem használható az EU-ban, nagy valószínűséggel azért, mert a vállalat attól tart, hogy a helyi szabályozások következtében kénytelen lenne változtatni annak működésén. A cupertinóiak mesterséges intelligenciás megoldása egyébként Kínában sem elérhető, ugyanis ott a helyi jogszabályok megkövetelik, hogy az adatokat az ország szerverein dolgozzák fel, amihez az Apple egyelőre nem járult hozzá.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.