Hirdetés

Google Pixel Buds Pro 2 teszt – felnőni a nagyokhoz



|

Óriásit fejlődött elődjéhez képest az idei Pixel füles, még a Gemini AI-t is beveti a siker érdekében, de egy-két hiányossága teljességgel érthetetlen.

Hirdetés

A Google nemrég kezdett fülhallgató-gyártásba, és ahogy az várható volt, az első generációnál akadt is kifogásolnivaló. A mérnökök azonban nem adták fel, tanultak hibáikból, megnézték, mitől sikeresek a konkurens modellek, majd ehhez hozzáadták extráikat és kiadták a 2024-es Pixel Buds Pro 2-t.

Elődjének több hibáját javítja az új fülhallgató, praktikus és ötletes extrákból sincsen hiány, de jól meg kell nézned, milyen mobilhoz is tervezed használni, és még mindig van néhány fájó hátránya.

Hallható különbségek

Hamisítatlan TWS füles a Google Pixel Buds Pro 2, azok között is egy kifejezetten kis méretű (23 mm, 17 mm vastagsággal), könnyű darab (4,7 g / fülhallgató), ami nem száras kialakítású, hanem a fülből kissé jobban kiálló, de kerek füldugó formát kapta. A leginkább lapos tojásra (bár ilyen nem igazán létezik, de így talán könnyebb elképzelni) hasonlító, műanyag tokot felpattintva könnyedén kiemelhető a két füldugó, amelyekre háromféle méretű szilikonharangot lehet felhelyezni (ezek a dobozban, ötletesen elrendezve megtalálhatók).

Az elődjénél is sokkal kisebb és könnyebb füldugók ovális hangnyílással és egy gumiból készült rögzítőfüllel illeszkednek a hallójáratba. Ez utóbbi szépen passzol a fülkagylóba és meglepően fixen tartja a helyén a fülhallgatót - még intenzív mozgás, futás során sem mozdult el, ami az ilyen kialakítású modelleknél igazán nagy szó.

A stabil tartáshoz persze az is szükséges, hogy megfelelő méretű szilikonharangot használjunk, ráadásul ez gondoskodik a passzív zajszűrésről is. Hogy biztosan jól tetted-e be a füledbe a dugókat és hogy megfelelő harangokat használsz, azt a Pixel Buds mobilalkalmazásban külön tesztelheted is. A Google szerint akkor illeszted be helyesen a füldugókat, ha bedugást követően egy kicsit elforgatod őket, ezáltal a "gumi fog" rögzül a fülkagylódban, így biztosítva a stabil tartást.

Hirdetés

A sportolásnál maradva szintén előny, hogy IP54-es besorolást kapott a füles, vagyis a pornak és a ráfröccsenő víznek is ellenáll, és persze némi izzadság sem jelent neki gondot. Ez természetesen a füldugókra értendő, az IPX4-es besorolású tokra illik ennél jobban vigyázni. A tokból kiszedést és visszahelyezést mágnesek segítik, ami szinte tökéletesen sikerült. Alul egy Type-C portot találsz, valamint egy alig észrevehető párosító gombot. Még egy nyílás van itt, ami miniatűr Kensington-zárnyílásnak tűnhet, de ugyebár ennek nem sok értelme lenne. Valójában ez egy mini hangszóró, ami az új fajta Find My Device készülékkereső szolgáltatás tökéletes kiegészítője. Ha nem találod fülesedet, a mobil segítségével "megcsörgetheted", így a tok apró hangszóróján kipréselt hangot követve meglelheted Pixel Buds Pro 2-det. A kábeles töltés mellett a vezeték nélküli Qi-töltés is támogatott, de azt jó tudni, hogy a 100%-ban papírból készült dobozban nemhogy töltőfejet, Type-C kábelt sem találsz.

Hello, Gemini!

A Pixel Buds Pro 2 egyik legfontosabb újdonsága - legalábbis a Google ezt hangoztatja leghangosabban - a Tensor A1 chip. Ez kellő számítási kapacitással rendelkezik ahhoz, hogy precíz aktív zajelnyomás és hangfeldolgozás mellett még a Gemini AI-jal is kompatibilis legyen (bár az nem teljesen tiszta, hogy mennyi számításra van ehhez szükség a fülhallgatóban).

A vezérléshez a két füldugó kapacitív felületét használhatod, és szerencsére a különböző parancsok is átprogramozhatók. A Pixel Buds Pro 2-nél a hangerőszabályzást is megoldották, ha vízszintesen előre-, vagy hátrafelé végigsimítasz a füldugó felületén. A teszt során ez meglepően pontosan és rövid reakcióidővel működött. A vezérléshez sem kell túl nagyot koppintani a külső felületen, ami a fülednél nem lenne éppen jó érzés (és sajnos néhány TWS fülesnél komoly gond).

A Bluetooth 5.4-es adatkapcsolathoz a kötelező AAC és SBC kodekeket támogatja a Pixel Buds Pro 2, az LDAC-ot vagy az AptX HD-t sajnos nem. Ez az első komoly hiányossága a fülesnek, erről már a dobozról hiányzó "Hi-Res Audio Wireless" jelzés is árulkodik. Applikáció természetesen jár hozzá, ám ez beépül a BT-beállítások lapjára, ami kényelmes és könnyen elérhető (azért egy ikont is kapott, amivel szintén ide juthatsz el egy pöccintéssel). Itt a Pixel Buds Pro 2 minden tulajdonságát aprólékosan megadhatod: beállíthatod a vezérlést, van hangszínszabályzó, illeszkedési teszt, válthatsz mono hangzásra, láthatod, hogy az aktuális hangerő mennyire káros, vagy éppen normális, aktiválhatod a térbeli hangzást, az alacsony késleltetési módot, a viselés-érzékelést, a multipoint kapcsolatot, frissítheted a firmware-t, ha pedig elvesztenéd, innen indíthatod a Find My Device Google szolgáltatást is.

A térbeli hangzásnál a Spatial Audio technológiát használhatod ki (Pixel 6 vagy újabb készülék esetén) - feltéve, hogy az adott app és videó támogatja ezt. Ilyenkor a fejed mozgatásával a hangzás iránya is változik, ezzel természetesebb hatást keltve.

Viselés közben kétféle zajelnyomás közül választhatsz - vagy kikapcsolhatod az egészet. Transzparens ANC (Környezeti hang) esetén a külső, nemkívánatos zajokat szűri a füles, de a fontosabbnak ítélteket (például hangosbemondó, sziréna stb.) átereszti, sőt, akár fel is hangosítja. A teljes zajkioltás meglehetősen hatékony, feltéve, hogy jó szilikonharangokat választottál, és az illeszkedési teszt sem mutat problémát. Ugyanakkor a konkurenseknél elérhető adaptív, illetve szabályozható mértékű teljes ANC mód is - itt nem.

3-3 mikrofont használ a Pixel Buds Pro 2, amelyek szépen felveszik a zajokat, ha pedig telefonálsz, a beszédedet is. Ez utóbbi esetében a száras kialakítás előnyösebb, irányítottan lehet a szádhoz közelebbről rögzíteni a beszédhangot, de a Pixel Buds Pro 2 esetében némi Tensor A1-es utómunkát követően így is tiszta, zajoktól mentes hangot hallhat a másik hívófél. Ha Pixel 7-es, vagy újabb mobillal kapcsolod össze, a Tiszta hívást (Clear Calling) is aktiválhatod. Ez a technológia a másik hívóféltől érkező zajokat, torzításokat szűri ki, hogy te már egy tiszta, jól érthető beszédhangot hallj.

A teszt során a viselésérzékelés, a multipoint kapcsolat (2 eszközös) jól működtek és az illeszkedési teszt is hasznosnak bizonyult. Ha több androidos eszközön vagy azonos Google fiókkal bejelentkezve, az Auto Switch átkapcsolás gördülékenyen működik.

A Pixel Buds Pro 2 egyik érdekessége a beszélgetés-érzékelés, vagyis ha megszólalsz, a zenelejátszás/filmnézés stb. automatikusan leáll, és a fülhallgató átkapcsol transzparens módba. Amint befejeződik a társalgás, a zene vagy film ugyanonnan folytatódik. A Google elmondása szerint itt AI-t használ a fülhallgató, hogy felismerje a párbeszédet, de tesztünk során kiderült, ha csak a viselője beszél egy üres, csendes szobában, akkor is beszélgetésnek érzékeli és leállítja a zenelejátszást. Ez a funkció akár még hasznos is lehet (amúgy a Sony, az Apple és a Samsung is kínál hasonlót), de aktiválás előtt vedd figyelembe, hogy így nem tudsz majd kedvenc előadóiddal együtt dudorászni, énekelni, mert ahogy megszólalsz, elnémul a fülesed.

Az igazán nagy durranás, amit szintén kidomborít a Google a Pixel Buds Pro 2 újdonságai között, az a Gemini AI. Ez a funkció akár szimpla parancsszavakkal is indítható, de nagyon résen kell lenni, mit és hogyan indítasz. Az "OK, Google", vagy "Hey, Google" parancs a Google Asszisztenst (vagy szimpla Geminit) indítja, ha csevegni szeretnél és a netes erőforrásokat használni, akkor első parancsként a "Let's talk!" hangutasítást kell kiadnod. Ez aktiválja a Gemini Live-ot, ami természetesnek tetsző csevegőt nyit meg. Tapasztalataink szerint a nem teljesen helyes angol szöveget és kiejtést is tökéletesen megérti, nem kell egy szuszra helyesen kimondanod a teljes mondatot, sőt, válasz közben meg is szakíthatod. A csevegési élményt az adja, hogy az AI itt a teljes beszélgetést figyeli, vagyis vissza tudsz utalni több mondattal előbbi témákra, tárgyakra vagy emberekre, a generatív AI összekapcsolja mindezt.

A nagy gond azzal van, hogy a természetes használathoz angol nyelvet kell használnod, magyarul csak külön (angol) utasításra képes megszólalni a Gemini Live, és akkor is csak rövid időre. A Gemini Live másik hátránya, hogy nem tudod vele vezérelni a telefonodat, nem tudsz vele appokon belüli funkciókat használni (például YouTube Musicban a kedvenc számod lejátszását kérni, vagy Képet készíttetni a Kamera appal). A rólad online elérhető információkhoz sem fér hozzá, így a levelezésedhez, Google fiókodban tárolt adatokhoz sem, sőt, még a GPS-koordinátáidat sem hajlandó kezelni határozott felszólításra sem. Mindössze annyit tudtunk elérni a teszt során, hogy IP-cím alapján határozta meg, merre vagyunk, majd ehhez viszonyítva adott étterem-tippeket. Furcsamód itt is elsőként mérföldet használt, rá kellett szólni, hogy váltson metrikusra.

Androidosok zenefelelőse (de az iOS sem akadály)

A Google Pixel Puds Pro 2 sokat fejlődött, és ennek köszönhetően felnőtt a nagyokhoz. Ugyanakkor a kis méret és súly, valamint az ergonomikus kialakítás ellenére kritikusan fontos, hogy megtaláld a megfelelő szilikonharang-méretet, ami a füleidhez passzol, máskülönben középkategóriás hangzásban és zajszűrésben lesz részed. Amúgy a füldugaszok tényleg kicsik, nem lógnak ki a füled vonalából, így nem is néznek ki furcsán. A vezérlés pazarul sikerült, a hangerőszabályzás a valaha volt talán legkényelmesebb: még futás közben is pontosan lehetett kezelni. Az üzemidővel szintén elégedettek voltunk, a gyári értékeket szépen hozta a Pixel Buds Pro 2, amikor pedig töltésre került a sor, a Qi-töltés bizonyult a legkényelmesebbnek (ez nem jelenti azt, hogy nem örültünk volna egy Type-C kábelnek a dobozban).

A Pixel Buds Pro 2 hangzása részletgazdag, de nem tolakodóan erőteljes - a basszusok nincsenek túlhúzva, nem is püffögnek még erre hangolt zenék esetén sem, ami néhány felhasználónak talán hiányozhat. A magasakból is akad szépen, az új magashang-kamra sokat tett a kiegyensúlyozott hangzásért. A sztereókép jó, szépen elkülöníthető minden hangszer, de ezek a jó tulajdonságok a hasonló árú konkurens TWS fülesek nagyrészéről elmondhatók. Úgy is fogalmazhatnánk, hogy a Pixel Buds Pro 2 hozza a kötelezőt, nem marad el a konkurenciától, de nem is utasítja őket maga mögé. A Hi-Res kodekek támogatásának hiánya fájóan kihagyott ziccer, illetve talán ilyen drága TWS fülhallgatónál nem ártana, ha minden funkciója minden modernebb androidos és iOS-es készüléken elérhető lenne.

A Google Pixel Buds Pro 2 ára hazánkban 104 990 forint, amivel kifejezetten a felső kategóriába sorolható. Ha Pixeled van, vagy a Geminivel szeretnél sokat társalogni, érdemes ezt választani, ha viszont "csak egy" könnyű, szépen szóló és a kényelmi szolgáltatásokkal is ellátott TWS fülhallgatót keresel, ennél valamivel olcsóbb modelleket is találsz, vagy más gyártók hasonló árazású ajánlatait is nézd meg választás előtt.

Google Pixel Buds Pro 2

Ár: 104 990 Ft
Hamisítatlan TWS füles a Google Pixel Buds Pro 2, azok között is egy kifejezetten kis méretű és könnyű darab, ami nem száras kialakítású.
  • 11 mm-es driverek
  • BT 5.4 kapcsolat, SBC, AAC kodekek
  • Slient Seal ANC 2.0
  • többféle méretű szilikonharang
  • áteresztő és teljes zajzáró módok
  • beszélgetésészlelés
  • Tensor A1 SoC
  • alacsony késleltetés
  • 3-3 mikrofon
  • programozható érintéses vezérlés
  • illeszkedési teszt
  • Spatial Audio
  • viselésérzékelés
  • mozgásérzékelés
  • Type-C és Qi vezeték nélküli töltési módok
  • 8 óra üzemidő ANC-vel (tokkal együtt 30 óra)
  • gyorstöltés
  • 22,74×23,08×17,03 mm, 4,7 g / füldugó
PRO
  • könnyű, kicsi
  • stabil tartás
  • jó zajszűrés, IP54
  • egyedi extra szolgáltatások Geminivel
Kontra
  • iOS-en limitált funkcionalitás
  • lehetne jobb a hangminőség
  • hiányzó kodekek
  • nagyon drága
                        Array
(
    [gameinfo_id] => 8972
    [topic] => 1
    [group] => 15
    [gameinfo_name] => Google Pixel Buds Pro 2
    [gameinfo_name_alias] => 
    [gameinfo_platform] => 
    [gameinfo_gamestyle] => 
    [publisher_id] => 0
    [developer_id] => 0
    [manufacturer_id] => 33
    [gameinfo_game_released] => 0
    [gallery_id] => 0
    [gameinfo_description] => 
    [gameinfo_date] => 2024-09-26 15:48:44
    [gameinfo_webpage] => https://store.google.com/hu/product/pixel_buds_pro_2?hl=hu
    [gameinfo_tags] => google, pixel buds pro 2, tws, fülhallgató, audio, mobilitás, teszt
    [gameinfo_url] => google-pixel-buds-pro-2
    [gameinfo_pro] => könnyű, kicsi
stabil tartás
jó zajszűrés, IP54
egyedi extra szolgáltatások Geminivel
    [gameinfo_kontra] => iOS-en limitált funkcionalitás
lehetne jobb a hangminőség
hiányzó kodekek
nagyon drága
    [gameinfo_data] => 11 mm-es driverek
BT 5.4 kapcsolat, SBC, AAC kodekek
Slient Seal ANC 2.0
többféle méretű szilikonharang
áteresztő és teljes zajzáró módok
beszélgetésészlelés
Tensor A1 SoC
alacsony késleltetés
3-3 mikrofon
programozható érintéses vezérlés
illeszkedési teszt
Spatial Audio
viselésérzékelés
mozgásérzékelés
Type-C és Qi vezeték nélküli töltési módok
8 óra üzemidő ANC-vel (tokkal együtt 30 óra)
gyorstöltés
22,74×23,08×17,03 mm, 4,7 g / füldugó
    [gameinfo_gs_rating] => 0
    [gameinfo_pcw_rating_performance] => 8
    [gameinfo_pcw_rating_service] => 9
    [gameinfo_pcw_rating_pricevalue] => 7
    [gameinfo_pcw_rating_display] => 0
    [gameinfo_pcw_rating_materialquality] => 8
    [gameinfo_pcw_rating_extrafunctions] => 9
    [gameinfo_pcw_rating_software] => 9
    [gameinfo_pcw_rating_battery] => 8
    [gameinfo_pcw_rating_look] => 9
    [gameinfo_pcw_awards] => Array
        (
            [0] => 
        )

    [gameinfo_price] => 104 990
    [gameinfo_forum_url] => 
    [gameinfo_embed] => 
    [gameinfo_quote] => Hamisítatlan TWS füles a Google Pixel Buds Pro 2, azok között is egy kifejezetten kis méretű és könnyű darab, ami nem száras kialakítású.
    [gameinfo_format] => 
    [gameinfo_pegi] => 
    [gameinfo_pegi_descriptor] => 
    [gameinfo_multiplayer_online] => 
    [gameinfo_multiplayer_offline] => 
    [gameinfo_numofplayers] => 
    [gameinfo_pack] => 
    [gameinfo_language] => 
    [gameinfo_subscription] => 0
    [gameinfo_important] => 0
    [gameinfo_release_date] => 0000-00-00
    [gameinfo_collectors_edition] => 0
    [gameinfo_need_internet] => 0
    [gameinfo_cover] => 
    [gameinfo_screenshot1] => 
    [gameinfo_screenshot2] => 
    [gameinfo_screenshot3] => 
    [gameinfo_screenshot4] => 
    [manufacturer] => Array
        (
            [manufacturer_id] => 33
            [manufacturer_name] => Google
            [manufacturer_url] => google
            [manufacturer_link] => http://www.google.hu/
            [link] => /gyarto/google
        )

    [link] => /termekinfo/google-pixel-buds-pro-2-8972.html
    [gameinfo_pro_list] => Array
        (
            [0] => könnyű, kicsi
            [1] => stabil tartás
            [2] => jó zajszűrés, IP54
            [3] => egyedi extra szolgáltatások Geminivel
        )

    [gameinfo_kontra_list] => Array
        (
            [0] => iOS-en limitált funkcionalitás
            [1] => lehetne jobb a hangminőség
            [2] => hiányzó kodekek
            [3] => nagyon drága
        )

    [gameinfo_pcw_rating] => 8.4
)
1
                        
  • Teljesítmény:

    8

  • Ár/Érték:

    7

  • Anyagminőség:

    8

  • Extra funkciók:

    9

  • Szoftver:

    9

  • Akkumulátor:

    8

  • Kinézet:

    9

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.