Hirdetés

FRAME-esedik a TCL is



|

A Samsung után másodikként a TCL is olyan készülékekkel bővítette európai termékpalettáját, amely a szórakozást a művészettel házasítja.

Hirdetés

NXTFRAME és NXTFRAM Pro néven mutatkozott be az a két új modell, amelyeknek legnagyobb erőssége a felfrissített dizájn. Nem túlzás azt állítani, hogy a tévék világában ma már nem igazán lehet egyedit alkotni, hiszen lényegében minden gyártó teljesen átállt a keret nélküli kialakításra, ezzel pedig megszűnt a játéktér. Éppen ezért, ha ma valaki egyedit szeretne alkotni, akkor merész elgondolásokra van szükség - pontosan olyanra, mint amilyenhez most a TCL mérnökei nyúltak. Persze nem a kínai gyártó fejéből kipattant ötletről van szó, hiszen a Samsung már évekkel ezelőtt piacra dobta saját művészi vénával rendelkező tévéjét, a The Frame-et.

A TCL tehát második ezen az úton, ám ezzel együtt is kétségtelen, hogy mutatós termékekről van szó. Tekintve, hogy az alapötlet azonos, a TCL tévéi nagyon hasonlóan mutatnak a Samsung-féle megoldáshoz: káváik a festmények képkereteire hasonlítanak. A teljes képhez azonban hozzátartozik az is, hogy a tévék nem teljesen új modellek, Amerikában pár hónapja már meg lehet vásárolni őket - az európai bevezetés azonban egészen mostanáig váratott magára.

A TCL viszont nem egy, hanem rögtön két modellel jelentkezett - amelyek között a legfontosabb különbség az, hogy a Pro változat hangprojektorral együtt érkezik, amely 3.1.2-es csatornakiosztás mellett nyújt elsőrangú audio élményt. A hangrendszer ráadásul a dán Bang & Olufsennel való partnerség eredménye, így a TCL NXTFRAME Pro nemcsak akar, hanem tud is jól szólni.

Noha a tévék a falon mutatnak igazán jó, nem kötelező őket oda tenni; szabadon is állhatnak, ehhez pedig egy kerekekkel is felszerelt, tehát a monstrumok könnyű mozgatását segítő állványt is piacra fog dobni a TCL.

Hirdetés

Ha a dizájn és a hangrendszer mögé nézünk, tévé fronton azt mondhatjuk, hogy a csúcskategóriában teljesen megszokott paraméterekkel van dolgunk: a 4K felbontású, LED-es LCD-tévék az összes modern képfeldolgozó eljárást támogatják, HDR-képesek és a maximális 120/144 Hz-es ráta mellett a dinamikus képfrissítési frekvenciákat is támogatják. A NXTFRAME és NXTFRAME PRO modellek egyaránt elérhetők lesznek 55, 65, 75 és 85 colos méretben - azt viszont nem tudni, hogy pontosan mikortól.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.