Hirdetés

Fontos frissítés érkezett a Firefoxhoz – akár 75-ször gyorsabbá teheti a böngészőt



|

Új sebességre kapcsolt a nyílt forráskódú webböngésző.

Hirdetés

Nemrégiben kardinális frissítést kapott a Firefox böngésző, amelynek köszönhetően egyes feladatok akár 75-ször gyorsabbá válhatnak. A frissítés középpontjában a WebAssembly futtatási környezete, illetve annak optimalizálása áll. A technológia elsősorban összetett videós, audiós és 3D-renderelő eszközöknél használatos, így például az Adobe Photoshopnál, a Google Earth-nél és a Unity motorra épülő játékoknál.

A Firefox azonban korábban rendre problémákba ütközött a WebAssembly-kódok fordítása során, ez pedig jelentősen lassította a böngésző teljesítményét. A Mozilla a minap azonban leszállította az ezt javító frissítést, így a böngésző is új sebességre kapcsolt.

Hirdetés

Fontos megjegyezni, hogy a sebességnövekedés nem a teljes Firefoxra érvényes, hanem főként bizonyos feladatok során tapasztalható. Például a Photoshop ingyenes verziójában egyes folyamatok a korábbi 4 perc helyett most mindössze 14 másodperc alatt futnak le, míg a keresőmotorok teljesítményét tesztelő JetStream 2 is 0,2 másodperc alatt végez a korábbi 2,8 másodperc helyett.

Azt pontosan nem tudni, hogy melyik verzióban található a fent részletezett javítás, de nagy valószínűséggel a legfrissebb stabil kiadás már tartalmazza a módosításokat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.