Hirdetés

Feltörték az Internet Archive-ot és még mindig nincs minden rendben



|

Nagyon úgy fest, hogy jóval a támadás után sem sikerült biztos körülményeket teremteni.

Hirdetés

Az Internet Archive még mindig annak a komoly kibertámadásnak a hatásaival küzd, amely két héttel ezelőtt érte a platformot. A támadás következtében a weboldal (beleértve a híres Wayback Machine-t is, amely régi weboldalakat őriz meg) egy időre elérhetetlenné vált. A beavatkozások közül egy sor DDoS-támadást a SN-Blackmeta nevű csoport vállalt magára, de a komolyabb adatlopásért felelős hacker személye továbbra is ismeretlen.

A hacker állítása szerint hozzáférést szerzett több mint 800 ezer, a Zendesk rendszerén keresztül küldött támogatási tickethez, amelyek az Internet Archive felhasználói által küldött kéréseket és kérdéseket tartalmaznak. Ezek a ticketek gyakran érzékeny adatokat is tartalmazhatnak, például azokét, akik webhelyük eltávolítását kérték a Wayback Machine-ből - ez sokszor az érintettek személyazonosságának igazolását követelte meg.

Hirdetés

A hacker a legutóbbi támadásában azzal vádolta az Internet Archive-ot, hogy nem frissítette a feltört API-kulcsokat, így továbbra is hozzáférhetőek az érzékeny adatok. Chris Hickman, a Keyfactor biztonsági cég vezetője szerint az ilyen kulcsok frissítésének elmulasztása komoly biztonsági rés, amely meghosszabbítja a támadók számára az adatok megszerzésének lehetőségét.

Bár a platform egyes részei azóta újra működnek, a támadás komoly aggályokat vet fel a felhasználói adatok biztonságát illetően. Az Internet Archive továbbra is értékes eszköz marad, és sokan remélik, hogy az intézmény gyorsan orvosolja a biztonsági hiányosságokat, hogy megakadályozza a hasonló jövőbeli incidenseket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.