Hirdetés

Feltörték a Casiót: óriási mennyiségű adathoz jutottak hozzá a hackerek



|

Nem ez az első eset, hogy a támadók sikeresen behatoltak a japán elektronikai vállalat rendszereibe.

Hirdetés

Tavaly októberben feltörték a Casio ClassPad.net nevű oktatási webes szolgáltatását, amely 148 ország ügyfeleinek személyes adatait tartalmazta. Bár most nem a ClassPad.net volt a célpont, a Casio a minap megerősítette, hogy ismét zsarolóvírusos támadás érte, amely az alkalmazottak, az álláskeresők, valamint az üzleti partnerek adatait is érintette.

Korábban a Casio csak annyit közölt a támadásról, hogy egy harmadik fél szerzett jogosulatlan hozzáférést a hálózatához. A napokban viszont az Underground nevű zsarolócsoport vállalta a felelősséget, majd nyilvánosságra hozta az állítólagosan ellopott adatokat. Nem sokkal később a Casio további részleteket is megosztott a támadással kapcsolatban.

Hirdetés

Október 11-én kiadott közleményükben megerősítették, hogy főállású és külsős dolgozók személyes adatai, jogi és pénzügyi dokumentumok, egyes üzleti partnerek adatai, továbbá számlák és értékesítéssel kapcsolatos pénzügyi adatok is nyilvánosságra kerülhettek.

A Casio jelen pillanatban a hatóságokkal együttműködve dolgozik a további érintett adatok feltárásán, valamint a rend visszaállításán.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.