Hirdetés

Észak-Korea új öngyilkos drónt tesztelt



|

Kim Dzsongunnak további tervei is vannak az öngyilkos drónokkal.

Hirdetés

Észak-Korea új típusú öngyilkos drónt tesztelt, amit az ország vezetője, Kim Dzsongun is személyesen felügyelt. A phenjani állami média által sugárzott felvételek szerint a pilóta nélküli eszközök sikeresen megsemmisítették a célpontokat, amelyek harckocsiutánzatokat modelleztek. A bemutatott fegyverek fehér színűek voltak, X alakú szárnyakkal lettek felszerelve, és robbanótöltettel ellátott kamikazedrónokként működtek, amelyek közvetlenül csapnak le néhány kilométeres körzetben található ellenséges célpontokra, mind szárazföldön, mind tengeren.

Kim Dzsongun a teszt során kijelentette, hogy Észak-Koreának további öngyilkos drónokat kell kifejlesztenie, a stratégiai felderítő drónok és többcélú támadó drónok mellett. A Koreai Központi Hírügynökség (KCNA) szerint az augusztus 24-én végrehajtott teszt sikeres volt, hiszen a drónok helyesen azonosították és megsemmisítették a kijelölt célpontokat.

Hirdetés

Kim Dzsongun azt is hangsúlyozta, hogy Észak-Korea célja a mesterséges intelligencia technológia bevezetése a drónok fejlesztése során.

Szakértők szerint a tesztelt fegyverek hasonlítanak az izraeli Harop és Hero-30 típusú, valamint az orosz Lancet-3-as drónokra, amelyek szintén öngyilkos drónként működnek. Az új fejlesztésű drónok jelentős szerepet játszhatnak Észak-Korea katonai stratégiájában, különösen a célzott csapások és felderítési műveletek terén.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.