Hirdetés

Ennyivel csökkent az X értéke, mióta Elon Musk kezében van



|

A Fidelity elemzőcég legfrissebb jelentése súlyos értékvesztésről árulkodik.

Hirdetés

Az év elején számoltunk be arról, hogy Elon Musk hatalmas veszteséget könyvelhetett el az X (akkor még Twitter) 44 milliárd dolláros felvásárlásával. A közösségi oldal egy év alatt eredeti értékének mintegy 66 százalékát elvesztette, legalábbis erre derült fény az egyik befektető, a Fidelity jelentéséből. Az elemzőcégtől a minap újabb adatok érkeztek; az eredmények egészen kiábrándítóak.

A közzétett adatok alapján kiderült, hogy a Fidelity tovább csökkentette az X-ben lévő részesedésének értékét, amely augusztus végére így 78,7 százalékos leértékelődést mutatott.

Hirdetés

Egyes hatósági jelentések szerint a cég eredetileg 19,66 millió dollárt fektetett be az X-be a Blue Chip Fundon keresztül, mostani részesedésük azonban már alig haladja meg a 4 millió dollárt.

A 78,7 százalékos értékvesztés azt jelenti, hogy a Fidelity nagyjából 9,4 milliárd dollárra becsüli az X jelenlegi értékét. Az ezzel kapcsolatos megkeresésekre eddig az elemzőcég illetékesei és Muskék sem reagáltak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.