Hirdetés

Ennyi volt, már nem kereshetsz pénzt azzal, hogy hibákat találsz meg a Google-nek



|

A Google bezárja a Google Play Security Reward Programot.

Hirdetés

A biztonsági rések gyakran jelen vannak a mindennap használt alkalmazásokban, és sok cég nem tudja előre minden lehetséges problémát orvosolni a határidők, az emberi hibák és az erőforráshiány miatt. Ezért sok szervezet bug bounty programokat indít, hogy külső szakemberek segítsenek a hibák felderítésében és kijavításában. A Google Play Security Reward Program (GPSRP) egy ilyen bug bounty program volt, amelyet a Google 2017 októberében indított, hogy ösztönözze a biztonsági kutatókat az Android alkalmazásokban található sebezhetőségek felelősségteljes felfedésére és kijavítására.

Az évek során a program kibővült, hogy lefedje a legnépszerűbb Android alkalmazások fejlesztőit, mint például az Airbnb, Amazon, Facebook, Snapchat, TikTok és sok más.

Hirdetés

A GPSRP célja az volt, hogy biztonságosabbá tegye a Google Play Áruházat azáltal, hogy a programból gyűjtött adatokat felhasználta automatikus ellenőrzések létrehozására, amelyek több mint 300 000 fejlesztőnek segítettek több mint 1 000 000 alkalmazás javításában.

Azonban a Google most úgy döntött, hogy augusztus 31-én megszünteti a programot, mivel az érdemi hibajelentések száma csökkent, ami a vállalat szerint az Android rendszer megnövekedett biztonsági képességeinek köszönhető. A GPSRP fennállása alatt jelentős összegeket fizettek ki a kutatóknak, és a program bezárásával a Google a Play Áruház biztonságának további fejlesztését más módon fogja folytatni.


 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.