Hirdetés

Elterelhetnek minket utunkról a Google Térkép új hirdetései



|

Ha olyan üzlet közelében járunk, amely hirdet, a Google Térkép felajánlhatja, hogy gyors kitérővel ejtsük útba.

Hirdetés

Feltűnhetett a Google Térkép, avagy Google Maps felhasználóinak, hogy néhány vállalkozás kiemelten jelenik meg: élelmiszerüzletek, éttermek, szállodák fizetnek azért, hogy anélkül legyenek láthatóbbak, hogy a felhasználók kifejezetten ezekre keresnének. Ez viszonylag ártalmatlan, azonban egy most tesztelt új funkció már problémásabb lehet.

Néhány felhasználónál megjelent az új hirdetési formátum. Ezzel, miközben a navigációt használjuk, a hirdetők felajánlhatják, hogy ejtsük útba őket, mi pedig egy gombnyomással elfogadhatjuk vagy elutasíthatjuk a javaslatot - de így vagy úgy, a felugró ablak elvonhatja a figyelmet a vezetésről.

Hirdetés

A Waze felhasználói egyébként már találkozhattak ilyennel élesben: évekkel ezelőtt megjelentek a felugró ablakok, amik ráadásul képesek voltak a legrosszabb pillanatokban felugrani. A Mapsnél ez mobilon így fog kinézni:

Mivel ez még csak teszt, nem biztos, hogy Magyarországra is eljut, illetve egyelőre csak iPhone-on találkoztak vele egyes felhasználók, Androidon egyelőre nem.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.