Hirdetés

Ellopták Sydney Sweeney telefonszámát, az X-fiókját is feltörték



|

Valószínűleg SIM-cserélős csalásnak eshetett áldozatul az Eufória és A Fehér Lótusz sztárja.

Hirdetés

Egyre gyakoribbak mostanában azok a visszaélések, amelyek keretében illetéktelenek először megszerzik a kiszemelt célpont személyes adatait, majd azok birtokában félrevezetik a mobilszolgáltatót, hogy az illető mobilszámát irányítsa át az ő SIM-kártyájukra. Ha ennek az úgynevezett SIM-cserélős csalásnak az áldozatai nem következtetnek a legrosszabbra abból, hogy hirtelen megszűnik a szolgáltatás a telefonjukon, rövidesen már csak azt nézhetik végig, ahogy valakik pénzt emelnek le a számlájukról, vagy legalábbis megpróbálkoznak vele. A kétfaktoros hitelesítés ugyanis abban az esetben teljesen hatástalanná válik, ha kódot tartalmazó SMS-t a bűnözők kapják meg.

A 404 Media írása szerint ilyen átverésnek eshetett áldozatul július elején Sydney Sweeney amerikai színésznő, akit az HBO sorozatai (Eufória, A Fehér Lótusz) mellett olyan filmekben lehet látni, mint a Volt egyszer egy... Hollywood, az Imádlak utálni vagy a Madame Web.

Hirdetés

Az oldal lehozott egy, eredetileg a Telegramon közzétett fényképet, amin egy Mercedes-Benz S550 csomagtartóján egy IPhone látható a dobozával és egy Sydney Sweeney nevére kiállított nyugtával együtt, amit a Verizon mobilszolgáltató küldött. A dokumentumon olvasható július 2-ai keltezés egybeesik azzal az időponttal, amikor ismeretlenek átvették az irányítást a színésznő X-fiókja felett, hogy a Sweeney nevű kriptovalutát népszerűsítsék.

Az nem derült ki, hogy miként tették rá a kezüket az elkövetők a színésznő telefonszámára, mivel a 404 Mediának nem sikerült elérnie Sydney Sweeneyt ügynökét, a Verizon kommunikációs vezetője ellenben a konkrét ügy részleteinek mellőzésével közölte, hogy nagyon komolyan veszik ügyfelek privát szférájának és fiókjának biztonságát. Amikor tudomást szereznek egy incidensről, akkor gyorsan kivizsgálják és elhárítják a veszélyt, valamint azon fáradoznak, hogy ilyesmi ne forduljon elő legközelebb.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.