Hirdetés

Egyedülálló akkumulátort fejlesztett a Samsung, nemcsak kicsi, de tartós és biztonságos is



|

A vállalat viselhető eszközeiben debütálhat a világ első ultrakisméretű szilárdtest-akkumulátora.

Hirdetés

Nem kétséges, hogy az a gyártó, amely képes hosszabb élettartamú, nagyobb kapacitású akkumulátorokkal ellátni készülékeit, pénzben is kifejezhető előnyre tehet szert riválisaival szemben. A Samsung a Business Korea jelentése szerint közel került ehhez, miután a világon elsőként sikerült ultrakisméretű szilárdtest-akkumulátort készítenie.

A Samsung Electro-Mechanics akkumulátorának volumetrikus energiasűrűsége 200 Wh/L, a legmagasabb érték pillanatnyilag az iparágban, és ez kiválóan alkalmassá teszi arra, hogy különféle viselhető eszközöket ellásson árammal az okosóráktól az okosgyűrűkig. A fejlesztést nagyjából három éve kezdték meg a kerámia kondenzátorokkal szerzett tapasztalatokat alapul véve, és ez idő alatt 40-nél is több szabadalmat jegyeztetett be a Samsung a tengerentúlon.

Hirdetés

A lap forrásai úgy tudják, hogy a prototípust jelenleg a Samsung vállalati ügyfelei értékelik, és amennyiben sikerrel veszi a teszteket, 2026 első felében meg is kezdik a sorozatgyártást a techóriás leányválallatának busani üzemében. Várhatóan a Galaxy Watch, a Galaxy Ring és a Galaxy Buzz termékcsaládokban debütál majd az apró, ám tartós és biztonságos szilárdtest-akkumulátor.

Mindkét utóbbi jelzőre rászolgált a technológia: a szilárdtest-akkumulátorok ugyanis nem gyúlékonyak a szilárd elektrolitek miatt, de az is a javukra írható még, hogy gyorsabban töltődnek és rugalmasabbak, tehát sokféle formában és méretben elő lehet állítani őket a felhasználási cél függvényében. De az sem elhanyagolható szempont, hogy kevésbé környezetszennyezőek, valamint jobban viselik olyan magas és alacsony hőmérsékleti szinteken is megőrzik működőképességüket, ahol a hagyományos akkumulátorok nem.

Ami pedig a tartósságot illeti, a Samsung autókhoz készített szilárdtest-akkumulátorai úgy büszkélkedhetnek 20 éves élettartammal, hogy közben villámgyorsan tölthetők (kevesebb mint 10 perc elég hozzá), hatótávolságuk pedig teljes töltéssel az 1000 kilométert közelíti. Arról még a Business Korea sem írt, hogy meddig bírnák szuflával az új akkumulátorral szerelt viselhető eszközök, de valószínűleg már arra is komoly előrelépésként tekintenének a felhasználók, ha sikerülne legalább megkétszerezni vagy megháromszorozni a jelenleg átlagosnak számító 24 órás üzemidőt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.