Hirdetés

Egy sor újdonságot kapott a népszerű navigációs alkalmazás és a Google online térképe



|

Mostantól egy gombnyomással jelenthetünk útközben észlelt incidenst, és pontosabb képet kapunk a közúti ellenőrzésekről is.

Hirdetés

Hasznos új funkciókat kapott a Waze és a Google Térkép a felhasználói élmény javítása érdekében. Eddig is nagy szolgálatot tett, ha útra kelve szerettük volna a nagyobb forgalmi dugókat elkerülni, vagy a kedvenc kávézónkat útba ejteni. Az ehhez szükséges információk elérésénél azonban most mindkét szoftver tovább megy, és még több utazást segítő információval lát el minket.

Mostantól sokkal egyszerűbb lesz az útközben tapasztalt incidenseket jelenteni annak érdekében, hogy az azonos útvonalon közlekedni szándékozókat tájékoztassuk a haladást akadályozó viszonyokról. Ha más arra jár, a megnövelt méretű ikon megérintésével pillanatok alatt megerősítheti az értesülést esetleges elterelésekről, sávlezárásokról.

Ennek a funkciónak a továbbfejlesztett változata már Androidon, iOS-en, Andorid Autón és az Apple CarPlayen is elérhető. Az ilyen jelentések sokkal részletesebbek, mint korábban voltak, sőt azt is látjuk, hogy milyen platformról érkezett a bejelentés.

Hirdetés

Korábban gondot jelenthetett az, hogy egy ismeretlen helyre érkezéskor nem tudtuk, hogy pontosan melyik épülethez kell hajtanunk, illetve hol tudunk parkolni. Most ezt könnyíti meg az új funkció, ami felvillantja a térképen a kérdéses részt, és a közeli parkolókat mielőtt a célhoz érkeznénk. Ez különösen este jöhet jól, ám majd csak néhány hét csúszással érkezik.

A traffipax és kamera előrejelzések is megújulnak a Waze felhasználói felületén. A jövőben ezt a funkciót a hivatalos útinformációk, a hatóságok által bejelentett mérések, és a felhasználói bejelentések mátrixában fogja egyidejűleg kezelni az alkalmazás. Arról is tájékoztat majd a rendszer, hogy csak sebességet mérnek, vagy a biztonsági öv használatának elmulasztásáért illetve telefonálásért is kaphatunk egy drága fotót.

Ezekre és hasonló újításokra számíthatunk, ha a két platform valamelyikét használjuk utazásaink során, sőt a Waze még ennél is tovább megy. Ebben a hónapban elérhető lesz már világszerte a valós idejű forgalmi frissítések vagy veszélyjelzések küldése zárolt képernyő mellett is. Elsőként Androidon jelenik majd meg az új változat, de ősznél tovább az iOS-eseknek sem kell várniuk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.