Hirdetés

Egy megbízható elemző szerint valószínűleg nem lesz olyan kelendő az iPhone 16 Pro, mint azt várták



|

A péntek óta előrendelhető készülékekből jóval kevesebb fogyhat majd, mint a tavalyi széria azonos modelljeiből.

Hirdetés

Már nem kell tovább várni az Apple újdonságaira, hiszen egy hete megjelent a piacvezető brand új kínálata a szokásos, és leginkább várt telefoncsaládtól az új okosóra szérián keresztül az új AirPodsig. Bár az elmúlt évek kiszámíthatatlan árképzése után szinte mindenki drágulásra számított, végül itthon nem emelt árat az Apple a tavalyiakhoz képest.

Azok után, hogy egy hétig a csapból is ez folyt, most egy jól ismert, megbízható elemző, Ming-Chi Kuo is véleményezte a 16-os iPhone-ok új sorozatát. Ahogy az várható volt, nem a mindenki által ismert tényezőket vette górcső alá, hanem bennfentes információkat osztott meg követőivel egy online techmagazin hasábjain.

Eszerint a múlt péntek óta az Egyesült Államokban és egy tucatnyi további országban már előjegyezhető Pro és Pro Max készülékekből nem fog annyi elkelni, mint a 15-ös széria hasonló darabjaiból. Kuo információi az ellátási lánc felmérésein és az online áruház szállítással kapcsolatos becslésein alapulnak.

Hirdetés

A Kuo által hivatkozott adatok szerint a négyféle kivitelből összesen 37 millió darab kelt el az első hétvégén, ami majdnem 13 százalékos visszaesés a tizenötös széria rajtjához képest. A keresletcsökkenés az elemző szerint egyértelműen a két Pro-változat számlájára írható, hiszen becslések alapján a Pro És ProMax készülékekből 27 és 16 százalékkal adtak el kevesebbet, mint tavaly.

Bár az iPhone 16 és 16 Plus készülékek iránt nagyobb volt a kereslet, mint az egyel ezelőtti széria megfelelő darabjai esetében az értékesítés első hétvégéjén, de ez Kuo szerint nem volt elég ahhoz, hogy ellensúlyozza a Pro modellek iránti érdeklődés csökkenését. Ennek egyik oka az Apple Intelligence késedelmes érkezése lehet.

Erre még további egy hónapot kell várni, hiszen majd csak az iOS 18.1-es változatával lesz elérhető októbertől. Ming-Chi Kuo úgy véli, ez befolyással lehet majd a versenyre, de az Apple-nek nem lesz könnyű dolga egy ilyen sokszereplős és előrehaladott állapotban lévő ágazatban. Ebben egyezik azokkal a szakértőkkel a véleménye, akik intenzív és fordulatos versenyre számítanak a techpiacon.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.