Hirdetés

Dokumentumfilm leplezhette le a Bitcoin alapítójának valódi személyazonosságát



|

Az HBO tárta fel, hogy ki lehet valójában a kriptovaluta mögött álló Satoshi Nakamoto.

Hirdetés

Kedden debütált a Money Electric: The Bitcoin Mystery (Digitális pénz: A Bitcoin rejtélye) című dokumentumfilm, melyben az HBO megnevezte a Satoshi Nakamoto álnéven ismert Bitcoin-alapító mögött álló valódi személyt.

A díjnyertes filmes, Cullen Hoback dokuja a rendelkezésre álló bizonyítékok átfogó tanulmányozása után arra jutott, hogy Nakamoto valójában Peter Todd, egy kanadai fejlesztő és blokkláncprogramozó. Az egyetlen bökkenő, hogy Todd maga teljesen abszurdnak találja a feltételezést.

Hirdetés

"Cullen téved. Nem én vagyok Satoshi. Az igazság az, hogy Cullen szalmaszálakba kapaszkodik. Valószínűleg emberek százai, sőt ezrei rendelkeztek a megfelelő készségekkel ahhoz, hogy 2008-ban létrehozzák a Bitcoint. Hacsak Satoshi nem dönt úgy, hogy felfedi a személyazonosságát, valószínűleg soha nem fogjuk megtudni, hogy ki ő valójában."

- fogalmazott Todd a MarketWatch-nak adott nyilatkozatában.

A Satoshi kilétét övező rejtély egyébként mindig is a Bitcoin történetének szerves részét képezte. Az évek során többen is azt állították magukról, hogy ők a kriptovaluta alapítói. Egyike volt ezeknek az ausztrál informatikus, Craig Wright, bár a bíróság végül arra jutott, hogy ő nem lehet Nakamoto. Sokan a hipertitkos kriptopénz-szakértőt, Nick Szabót tartják a Bitcoin szellemi atyjának, de végső soron ez is csak feltételezés.

A dokumentumfilm egyébként nemcsak Satoshi Nakamoto kilétével, hanem a kriptovaluták globális pénzügyi rendszerbe történő integrálásával, valamint az ebben rejlő lehetőségekkel is foglalkozik, így a téma iránt érdeklődők számára kifejezetten izgalmas lehet; a Max felületén már nézhető.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.