Hirdetés

Brutálisan megnőtt a digitális rezsi, sokkal többet kell fizetnünk a streamingért



|

A YouTube-tól a Netflixig mindenki árat emel.

Hirdetés

Az elmúlt évben drasztikus áremelkedéseket jelentettek be a legnagyobb nyugati techcégek a népszerű videós platformjaiknál és online streaming szolgáltatásaiknál, mint a YouTube, Netflix és Prime Video. Ez a folyamat Magyarországon is érezhető, ahol a növekvő költségek miatt egyre többen kényszerülnek átgondolni előfizetéseiket, vagy alacsonyabb minőségű csomagokra váltanak.

A magyar előfizetők számára az árak már közelítik a nyugati szintet, és sokan kénytelenek voltak lemondani egyes szolgáltatásokat. A Netflix például szeptembertől megemelte a Prémium csomag árát, a hasonlóképpen, a Max (korábban HBO Max) platformja is drágult, különösen a sport kiegészítővel ellátott csomag esetében, ami az olimpiai év miatt különösen vonzóvá vált. A Disney+ előfizetői sem ússzák meg az áremelést, és a jelszómegosztásnak is vége.  

A SkyShowtime szintén árat emelt, bár ez kevésbé volt jelentős, míg a Prime Video továbbra is népszerű maradt, annak ellenére, hogy ugyancsak áremelkedés történt. 

Hirdetés

A költségek emelkedése azonban nem csak a film- és sorozatstreaming szolgáltatásokat érinti. A zenei streamingszolgáltatások, mint a Spotify, szintén drágultak, és a YouTube is jelentős áremelést hajtott végre. A YouTube családi csomag ára közel duplájára emelkedett, ami komoly terhet jelent a felhasználók számára.

Videojátékos fronton az Xbox Game Pass szintén drágult, és két előfizetési opció maradt: a Core és az Ultimate csomagok. A drágább Ultimate csomag hozzáférést biztosít a Game Pass kínálatához és további előnyökhöz, míg az olcsóbb Core csomag csak alapvető funkciókat nyújt.

Az online szolgáltatások, különösen a streaming platformok drámai áremelkedésekkel néznek szembe, ami jelentős terhet ró a magyar fogyasztókra. Ez a növekvő digitális rezsi arra kényszeríti a felhasználókat, hogy alaposan átgondolják kiadásaikat, és szükség esetén lemondjanak a kevésbé fontos szolgáltatásokról.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.