Hirdetés

Brutális hardverflotta működteti a Las Vegas Sphere-t



|

Az Nvidia 150 videokártyája hajtja meg a város gömblátványosságát.

Hirdetés

Az Egyesült Államok világhírű kaszinóvárosának eddig is számos luxuslátnivalója volt, de tavaly, négy évnyi építkezés után megvalósították az eddigi talán legmonumentálisabb attrakció, a Sphere. A 111 méter magas, gömb alakú komplexum felületét 1,2 millió LED borítja, amelyek 256 millió szín megjelenítésére képesek, és közel 54 ezer négyzetméteren terülnek el.

A Sphere Entertainment által 2,3 milliárd dollárból felépített látványosság belsejében egy 18 ezer széket felvonultató rendezvényterem kapott helyet, amelyet tavaly szeptemberben a U2 zenekar avatott fel egy elképesztően látványos koncerttel, amelynek a felvételei bejárták az internetet. 

Hirdetés

A média leginkább a LED-ek számát és a Sphere méreteit domborította ki, azonban ennél jóval megdöbbentőbb az, hogy milyen erő működteti a gömböt. Az Nvidia közelmúltban született blogbejegyzéséből kiderült, hogy az attrakció látványvilágát 150 darab (!) Nvidia RTX A6000 GPU biztosítja: ezek működtetik a látványt a Sphere belsejében található óriási, padlótól a mennyezetig érő 16x16K-s kijelzőkhöz, valamint a helyszín külső, Exosphere nevű, 1,2 millió programozható LED-del felszerelt külsejéhez, amivel az Exosphere a világ legnagyobb LED-képernyőjének számít.

Nvidia RTX A6000 GPU, ebből használnak 150-et
Nvidia RTX A6000 GPU, ebből használnak 150-et

Hogy ezek a kijelzők szinkronban legyenek, abban az Nvidia BlueField adatfeldolgozó egységei (DPU-k) és ConnectX-6 Dx hálózati interfész kártyái (NIC-k) kulcsszerepet játszanak. Ezek biztosítják a szükséges hálózati infrastruktúrát a Sphere fejlett kijelzői által megkövetelt nagy adatátviteli teljesítmény támogatásához. A Sphere Studios által fejlesztett Big Sky kamerarendszer pedig egyetlen kamerával képes 18K-s, tömörítetlen képet rögzíteni, aminek köszönhetően a stúdió tartalmakat forgathat anélkül, hogy több kamera képét kellene összeillesztenie. A stúdió egyedi képfeldolgozó szoftvere Nvidia A40 GPU-kkal hajtott Lenovo szervereken fut.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.