Hirdetés

Beperelte Elon Muskot a Szárnyas fejvadász 2049 készítője



|

Az Alcon Entertainment szerzői jogok megsértése miatt tereli jogi útra az ügyet.

Hirdetés

A közelmúltban zajlott le a Tesla We, Robot nevű eseménye, amelyen a vállalat bemutatta új, futurisztikus járműveit, a Cybercabet és a Robovant. Az esemény alapjáraton is nagy visszhangot váltott ki, amelyet Alex Proyas, a 2004-es, Én, a robot (I, Robot) című sci-fi rendezője tetézett, miután lopással vádolta meg Muskot. A direktor úgy gondolja, hogy a Tesla vezérigazgatója az ő filmjéből merítette az új járművek dizájnját, ezt pedig nyilvános bejegyzésében igyekezett bizonyítani.

A minap a Szárnyas fejvadász 2049 című filmet készítő produkciós cég, az Alcon Entertainment is megvádolta az érintetteket: szerzői jogsértésre hivatkozva beperelte a Teslát, Elon Muskot és a Warner Bros. Discoveryt.

Hirdetés

Az Alcon állítása szerint a Tesla október 10-én, mindössze néhány órával azelőtt, hogy a Warner Bros. kaliforniai telephelyén elkezdődött volna a We, Robot esemény, engedélyt kért arra, hogy felhasználja a film anyagát. Bár a Warner Bros. birtokolja a film bizonyos jogait, a nemzetközi közvetítés miatt a felhasználásra vonatkozó engedélyt közvetlenül az Alcontól kellett volna megszerezni, a produkciós cég azonban határozottan elutasította a kérést.

Az Alconnál egészen pontosan egy, az eseményhez készült, mesterséges intelligencia által generált kép verte ki a biztosítékot, amely kísértetiesen hasonlít a 2017-es film egyes jeleneteire. A cég úgy gondolja, hogy Muskék ezzel szerzői jogokat sértettek, ezért jogi útra terelte az ügyet.

"Minden körültekintő márkának, amely bármilyen partnerséget fontolgat a Teslával, figyelembe kell vennie Elon Musk masszívan felerősített, erősen politizált, szeszélyes és önkényes viselkedését, amely néha gyűlöletbeszédbe torkollik."

- írta az Alcon Entertainment.

A cég kiemelte, hogy a Tesla a Szárnyas fejvadász 2049 felvételeit egy AI képgenerátorba táplálta be, ezzel pedig egy "enyhén stilizált, hamisított állóképet" hozott létre, amely a We, Robot bemutató során kiemelt szerepet kapott.

Alább az ominózus AI által generált képet, valamint a film egyik jelenetét láthatjátok.

Elon Musk a történtekre a rá jellemző módon reagált: az X-en megjegyezte, hogy a film szar volt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.