Hirdetés

Bemutatták az első USB4 2.0-s kábeleket



|

Az Elecom új USB4 2.0 kábelei akár 80 Gbit/s sebességet és 240 watt teljesítményt kínálnak.

Hirdetés

A japán Elecom bejelentette az első USB4 2.0 szabványt támogató kábeleket, amelyek szeptember elején kerültek bevezetésre. Ezek a kábelek akár 80 Gbit/s sebességet is elérhetnek mindkét irányban, és képesek 8K/60Hz felbontású videójelek átvitelére. Összehasonlításképpen a korábbi USB4 és Thunderbolt 4 szabványok mindössze 40 Gbit/s sebességet biztosítanak, és maximum 4K/60Hz felbontást támogatnak videóátvitelhez.

Egy másik jelentős fejlesztés a teljesítményátvitel, amely most már akár 240 wattot is elérhet, lehetővé téve a nagy teljesítményű eszközök, például a gamer laptopok vagy erősebb munkaállomások üzemeltetését. Azonban nem minden Elecom USB4 2.0 kábel képes ennyi energiát átvinni; a gyártó 60 wattos és 240 wattos kábeleket is bejelentett.

Hirdetés

Az Elecom USB4 2.0 kábelek várhatóan 2024 december közepén kerülnek forgalomba, de kezdetben kizárólag Japánban lesznek elérhetők. Egyelőre nem tudni, mikor lesznek elérhetők más országokban.

Jelenleg a piacon nincs olyan alaplap, amely natívan támogatná az USB4 2.0-t. Ha valaki ki szeretné aknázni az új USB szabvány teljes teljesítményét, USB4 2.0 vezérlőre lesz szüksége, amelyet bővítőkártyaként kell telepíteni a számítógépbe.

Az Intel Thunderbolt 5 szabványa, amely már elérhető olyan eszközökben, mint a Razer Blade 18 laptop vagy a Kensington SD5000T5 EQ dokkolóállomás, szintén 80 Gbit/s sebességgel működik. Az aszimmetrikus sávszélesség-elosztás révén azonban akár 120 Gbit/s is elérhető adatigényes videóalkalmazásokhoz, ami ideálissá teszi az 8K streaming számára.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.