Hirdetés

Bemutatkozott a Meta pénztárcabarát VR-headsetje és az első AR-szemüvege



|

A leleplezett eszközök alapján elég egyértelmű, hogy miben látja a jövőt a vállalat.

Hirdetés

A Meta a napokban tartotta meg a kaliforniai Menlo Parkban az éves Connect konferenciáját, ahol rengeteg újdonság került terítékre, fókuszban a virtuális valósággal és a mesterséges intelligencia alapú megoldásokkal.

Az eseményen bemutatták a Meta régóta pletykált, jóárasított, kibővített- és virtuálisvalóság-funkciókkal is rendelkező Quest 3S headsetjét, Project Orion név alatt egy AR-szemüveget, de ezeken felül a Ray-Bannel való kollaboráció révén született okosszemüvegekhez is érkezett néhány izgalmas új funkció.

Meta Quest 3S

Kezdjük a sort a Meta megfizethető Quest 3S headsetjével, ami 300 dolláros (adók nélkül kb. 107 ezer forintos) indulóárával kifejezetten jó esélyekkel léphet piacra. Az eszközben ugyanaz a Snapdragon XR2 Gen 2-es processzor dolgozik, mint az alapmodellben, így a visszalépést elsősorban a kijelzőmoduloknál fogjuk érezni (a Quest 3S-t 1832 x 1920 felbontású, 90/120 Hz-es képfrissítési rátával rendelkező LCD panelekkel szerelték fel, szemben a Meta Quest 3 2064 x 2208 pixeles felbontású kijelzőivel).

Hirdetés

A Meta elmondása alapján a szoftveres fronton sem történt változás, olyannyira, hogy a jóárasított eszköz a Quest 3 teljes játék- és alkalmazáskönyvtárát is támogatni fogja. A Quest 3S 128 GB-os változata 300 dollárról indul, de elérhető lesz egy 256 GB-os modell is, ami 400 dollárba kerül majd. Emellett a vállalat bejelentette, hogy az 512 GB-os Quest 3 árát 650 dollárról 500 dollárra csökkenti.

Project Orion

A konferencia kétségkívül egyik legizgalmasabb momentuma volt, amikor a Meta bemutatta első AR-szemüvegének egy prototípusát. Az Orion egy olyan, vastag keretes szemüveg, ami viselése során egy head-up displayt (szem elé vetített kijelzőt) jelenít meg a felhasználók előtt, amivel interakcióba léphetnek. A keretbe épített hét érzékelőnek köszönhetően kéz- és szemkövetésre is képes lesz az eszköz.

A szemüvegről The Verge készített egy exkluzív, közel 8 perces videót; alább ezt láthatjátok.

Ray-Ban okosszemüvegek

Végül, de nem utolsósorban, a vállalat meglepően nagy népszerűségnek örvendő Ray-Ban okosszemüvegei is színre léptek, melyekhez egy sor új AI-funkciót jelentett be a Meta.

A felhasználóknak a közeljövőben lehetőségük lesz arra, hogy emlékeztetőket állítsanak be és QR-kódokat szkenneljenek az eszköz viselése közben, illetve hamarosan több alkalmazás - például a Spotify, az Amazon Music és az Audible - is integrálódik a stílusos okosszemüvegekbe.

Ezeken felül valamikor később, de a Meta ígérete szerint még idén befut a szemüvegekkel történő élő fordítás lehetősége - kezdetben az angol, olasz, francia és spanyol nyelvek lesznek támogatottak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.