Hirdetés

Bárkit képes felismerni a Meta okosszemüvege



|

Elég ránéznünk valakire az utcán, hogy tudjuk, hogy hívják.

Hirdetés

A Meta Ray-Ban okosszemüvegei eleve megosztóak, de a Harvard Egyetem diákjainak fejlesztése még aggasztóbbá teszi létezésüket. Két tanuló ugyanis megoldotta, hogy a szemüveg viselője valós időben kaphasson információkat bárkiről.

AnhPhu Nguyen és Caine Ardayfio fejlesztésével a Ray-Banekbe épített kamera felismer arcokat, majd ezek alapján teljes nevet, címet, telefonszámot és családtagokat is képes listázni, attól függően, hogy a felhasználó milyen információkat osztott meg magáról az interneten.

Hirdetés

Az alábbi videóban láthatjuk, ahogy akár teljes idegeneket is be tud azonosítani, könnyedén összegyűjt infókat, amikkel a rossz szándékú felhasználók könnyen a kiszemelt áldozatok bizalmába férkőzhetnek.

A technológia úgy működik, hogy a szemüveg egy Instagram-streamet indít, amit egy program figyel, mely utána az emberi arcokat beszkennelve netes keresést indít, ami pár másodperc alatt lezajlik. Működését a PimEyes és egy nagy nyelvi modell is segíti.

A készítők pusztán arra akarják felhívni a figyelmet, hogy ilyet a mai technológiával már lehet, de nem tervezik fejlesztésüket közkézre bocsátani.

A Meta azzal védekezett, hogy a módszer bármilyen kamerával működik, nem csak a Ray-Banjeibe építettekkel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.