Hirdetés

Az Egyesült Királyság még fontolgatja, hogy legyen-e minden készülék USB-C-s



|

Az új brit kormány fontolóra veszi az EU jogszabályának létjogosultságát.

Hirdetés

Az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsának képviselői még 2022 júniusában fogadták el azt az egységes töltőszabványt, amely szerint 2024. december 28-ától kezdve csak USB-C csatlakozóval ellátott kis- és közepes méretű elektronikai eszközök (többek között telefonok, digitális fényképezőgépek, tölthető fülhallgatók és e-olvasók) értékesíthetők az Európai Unióban. A jogszabály a laptopokat is érinti, valamint a használt készülékekre is kiterjed.

Az Egyesült Királyság akkori kormánya - amely azóta leváltásra került - úgy döntött, hogy nem követi az EU által bevezetett egységes töltőszabványt. Az új brit vezetés azonban most bejelentette, hogy megvizsgálja a lehetőségeket, és mérlegeli, hogy bevezesse-e a törvényt.

Hirdetés

"A gyártók, beszállítok, forgalmazók és kereskedelmi szövetségek véleményét kérjük arról, hogy hasznos lenne-e meghozni egy ilyen döntést, és ha igen, akkor az EU által elfogadott USB-C szabványra kellene-e épülnie."

- olvasható az Egyesült Királyság nyílt felhívásában.

Az érintettek 2024. december 4-ig nyújthatják be visszajelzéseiket a töltőszabványról, ezt követően a brit kormány további vizsgálatokat végezhet a döntés előkészítése érdekében.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.