Hirdetés

Az Amazon is nukleáris fejlesztésekbe kezd



|

Követik a Microsoft és a Google példáját.

Hirdetés

Az Amazon Web Services (AWS) több mint 500 millió dolláros befektetéssel lép be a nukleáris fejlesztések világába, ahogy a vállalat egyre növekvő energiaigényét próbálja kielégíteni. Az AWS három moduláris atomerőmű-projektet jelentett be az Egyesült Államokban. A nukleáris energia iránti érdeklődést az adatközpontok egyre növekvő áramfogyasztása indokolja.

Az egyik projekt keretében az AWS megállapodást kötött Virginia állam közműszolgáltatójával, a Dominion Energyvel, hogy közösen megvizsgálják egy kis moduláris reaktor (SMR) fejlesztésének lehetőségét a North Anna atomerőmű közelében. Ez a projekt része annak a törekvésnek, hogy az AWS hosszú távon biztosítsa az adatközpontjainak működtetéséhez szükséges fenntartható energiaforrást.

Hirdetés

Ezenkívül az AWS Washington államban is hasonló fejlesztést indít, négy moduláris atomerőmű építésére vonatkozó megállapodást kötött az Energy Northwest nevű közműszolgáltatói konzorciummal. A reaktorokat az Energy Northwest építi és üzemelteti, és ezek közvetlenül a hálózatba termelik majd az energiát, amely az Amazon adatközpontjait is ellátja.

Az SMR-reaktorokat a marylandi székhelyű X-energy technológiájával fejlesztik, amely az SMR-ek és az üzemanyag szállításáért is felel. Az X-energy mögött álló 500 millió dolláros finanszírozást részben az Amazon biztosítja, amely a korai fázisban lévő fenntarthatósági vállalatokba fektet be.

Ez a lépés az Amazon azon stratégiájának része, amely a növekvő energiaigény fenntartható, tiszta forrásokból történő biztosítására összpontosít, miközben a vállalat adatközpontjaihoz szükséges energiatermelést is bővíti.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.