Hirdetés

Az alkalmazottak szerint az Apple óriási lemaradásban van az AI területén



|

A szakértők ennek ellenére úgy látják, hogy a cupertinóiak behozhatják jelentős hátrányukat.

Hirdetés

Az Apple kissé késve csatlakozott a mesterséges intelligenciát övező hype-hoz, és ezt a vállalat dolgozói is így érzik. Ha ez nem lenne elég, az Apple Intelligence nevű funkciócsomag által kínált újdonságok a vártnál jóval később érkeznek majd meg - egyes funkciók például csak jövő tavasszal lesznek elérhetők, míg az EU-ban egyelőre nem tudni pontosan, hogy mikor lesz használható a fejlesztés.

Az általában jól értesült iparági bennfentes, Mark Gurman legutóbbi Power On hírlevelében írt arról, hogy az alkalmazottak sem látják különösebben fényesen a helyzetet. Néhány dolgozó úgy gondolja, hogy a vállalat jóformán kétéves lemaradásban lehet az AI területén a piacvezető cégek megoldásaihoz viszonyítva.

Hirdetés

Probléma továbbá, hogy az AI-funkciók nagy része az eszközökön fut, ami komoly hardveres teljesítményt igényel, nem beszélve arról, hogy ezzel párhuzamosan a naprakész információk elérése is nehezebbé válik. Gurman szerint az Apple belső mérései azt mutatják, hogy az OpenAI ChatGPT-je 25 százalékkal pontosabb Sirinél, és nagyjából 30 százalékkal több kérdésre tud válaszolni.

Bár az Apple korábban több technológiai lemaradást is sikeresen behozott, egyelőre nem tudni, hogy a mesterséges intelligenciával is hasonló lesz-e a helyzet. Egyes elemzők szerint a cég új szakembereket toborozhat, vagy akár fel is vásárolhat más vállalatokat ezen a területen - elvégre ez a stratégia már korábban is bevált. Mindenesetre a cupertinóiaknak valamit lépniük kell, ha szeretnék utolérni a többi piaci szereplőt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.