Hirdetés

AI notebookokkal bővül az ASUS termékpalettája



|

Az új Intel processzorok azonban nemcsak az AI, hanem a nagyobb teljesítmény és hosszabb üzemidő miatt is fontosak.

Hirdetés

Az ExpertBook termékcsalád a berlini IFA keretében a P sorozattal bővült, amiben a P5-ös modellek a profiknak, a P3-as notebookok az ár/érték arányban a legjobb eszközöket keresők, a P1-es sorozat pedig a költséghatékonyságot előnyben részesítő vásárlók kedvence lehet. Az ASUS persze kicsit szebben fogalmazta meg, a vállalat víziójában a P5405 például a cégtulajdonosok és felsővezetők gépeként jelenik meg.

Ez a gép 14 colos, 2,5K-s, 16:10-es kijelzővel, a legújabb Intel Core Ultra Series 2 processzorral és 16 vagy 32 GB RAM-mal rendelhető meg, készülékháza pedig teljes egészében fémből készült (és a gyártótól megszokott módon MIL-STD-810H-s), így bírja a strapát. Ez utóbbi megállapítás normál és átvitt értelemben is igaz, hiszen a processzor alacsony fogyasztásának is köszönhetően munkára akár 20, filmnézésre pedig 28 órán keresztül használható a noti. A valós tesztek ennél minden bizonnyal jóval alacsonyabb értéket mutatnak majd, de az egész napos rendelkezésre állás így is garantált. A gép további érdekessége, hogy akár két SSD-t is be lehet építeni - és a masina tömege még így is 1,29 kg alatt marad.

Szoftveres fronton a nagy újdonság a mesterséges intelligencia, amely egy fontos területen biztosan kiemeli az ASUS termékeit a mezőnyből: nyolc nyelven tud (magyarul így értelemszerűen még nem) valós időben fordítani, akár videóhívások közben is. Az pedig külön jó hír, hogy az AI funkciók minden ASUS terméken előfizetési díj nélkül használhatók.

Hirdetés

P3-as és P1-es gépekből kettő-kettő lesz, a 14 colos változatot előbbi szériában egy 16 colos modell, utóbbi sorozatban pedig egy 15 colos modell fogja kiegészíteni. Az ASUS ezeket a termékeket is prémium dizájnnal látja el, de természetesen a kedvezőbb árért cserébe a hardver szerényebb képességű lesz (pl. kevesebb RAM, kisebb tárhely és alacsonyabb felbontású kijelző). Az ExpertBook P széria induló ára 999 euró.

Természetesen az új Intel processzorok megjelenése az ASUS A ZenBook és VivoBook sorozatoknál is hozott némi változást, hiszen opcióként bekerültek a Series 2 Intel Core Ultra CPU-k is a kínálatba. Elsőként a ZenBook S14 és VivoBook S14 típusoknál válik elérhetővé egy processzor, aminek hála nemcsak a gépek teljesítménye, hanem az egy feltöltéssel elérhető üzemidő is érezhetően javul. A 75 kWh-s akkumulátorokkal ezek a gépek is képesek akár 27 órás üzemidő biztosítására amellett (ez 38-71 százalékos előrelépés), hogy közben az előző generációval összehasonlítva akár 27 százalékkal nagyobb teljesítményt és hűvösebb működést is biztosítanak. Mind a két sorozatnál további újdonság, hogy a 3K-s OLED-panel immáron 120 Hz-es képfrissítésre képes - de ez a panel még nem széria, csak opció. A RAM mérete 32 GB-ig, a tárhely pedig 1 TB-ig nyúlhat, így a masinák könnyen az egyedig igényekhez és a pénztárcához igazíthatók. Természetesen az új Intel processzorokkal ez a két gép is Copilot+ PC-vé válik, azaz különféle AI-szolgáltatások is segítik a munkát, illetve szórakozást. A ZenBook S14 alapára 1500, a VivoBook S14 alapára pedig 1300 euró lesz.

A VivoBook sorozatban Core Ultra Series 2 processzort kapnak a Flip gépek is, így a VivoBook 14/16 Flip és a Flip 360 egyaránt rendelhető a mesterséges intelligencia feladatokhoz optimális CPU-kkal. A 2-in-1 gépek a több részegység tekintetében is azt a választékot nyújtják, mint a "sima" VivoBook notik, viszont fontos extra, hogy a kijelző érintésérzékeny, és az ASUS Pen 2.0-t is támogatja.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.