Hirdetés

A Midjourney is beszáll a hardverbizniszbe



|

A legnépszerűbb képgeneráló AI mögött álló vállalat szintet lép.

Hirdetés

2022-ben indult el a legismertebb AI képgeneráló eszköz, a Midjourney, amely eredetileg egy Discord szerveren működött, aztán tavaly a cég elindította a  honlapját, amely a Discord bot funkcionalitását tükrözte, de eleinte még korlátozva volt a hozzáférhetősége: nemrég azonban bejelentette a vállalat, hogy bárki kipróbálhatja a Midjourney-t a weboldalon, csak egy Discord vagy Google fiók kell hozzá. A dolog szépséghibája, hogy korlátozva van a lehetőség 25 kép generálására, azt követően már elő kell fizetni az egyik fizetős csomagra (bár az alapcsomag csak havi 10 dollárba kerül). 

A vállalat a minap bejelentette Twitteren/X-en, hogy új területen próbálja ki magát: megveti a lábát a  hardverpiacon, az erre a célra létrehozott, dedikált csapat székhelye pedig San Franciscóban lesz. 

Hirdetés

Ami a kevesebb mint 100 főt foglalkoztató Midjourney hardveres terveit illeti, azokkal kapcsolatban elég sok még a kérdőjel, de beszédes lehet, hogy idén februárban felvették Ahmad Abbas-t, aki a Neuralinknél dolgozott, valamint segített az Apple Vision Pro headset megtervezésében is. Emellett a Midjourney vezérigazgatójának, David Holznak sem idegen ez a terület, hiszen ő volt a Leap Motion társalapítója, amely mozgáskövető perifériákat készített (Abbas együtt dolgozott Holzzal a Leapnél). 

A bíróságokon zajló, az AI-képzéssel kapcsolatos peres eljárások ellenére a Midjourney azt nyilatkozta, hogy folytatja a videók és 3D-k generálására szolgáló mesterséges intelligencia-modellek fejlesztését. A hardveres nyitás talán ezekhez az erőfeszítésekhez kapcsolódhat. Aki csatlakozni szeretne az új, San Franciscó-i csapathoz, annak a hardware@midjourney.com-ra érdemes írnia. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.